Ευρώπη

Πρόεδρος Αδριατικής λίγκας: «Τέσσερις ομάδες είναι κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού προς το παρόν»

Τέσσερις ομάδες τάσσονται κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική λίγκα, προς το παρόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της διοργάνωσης.

Την 24η Μαΐου αναμένεται να αποφασίσουν οι ομάδες της Αδριατικής λίγκας για το αν θα δεχθούν τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Ιγκόρ Ντόντικ, αποκάλυψε πως τη δεδομένη χρονική στιγμή τέσσερις ομάδες είναι κατά της συμμετοχής των «ερυθρόλευκων», ωστόσο ξεκαθάρισε πως αυτή δεν είναι η τελική τους απόφαση.

Από 'κει και πέρα, όσον αφορά τον ίδιο, βλέπει πολύ «ζεστά» τη συμμετοχή της ομάδας του Πειραιά, μιλώντας με άκρως εγκωμιαστικά λόγια.

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να συμμετάσχει στην Αδριατική λίγκα, αλλά μόνο εάν το αποφασίσουν οι ίδιες οι ομάδες. Στη συνέλευση που θα γίνει στην Μπάνια Λούκα στις 24 Μαΐου, θα συζητηθεί το θέμα του Ολυμπιακού και εκεί θα αποφασιστεί η συμμετοχή του. Από τη δική του πλευρά, πιστεύω ότι είναι θα ήταν καλό για τη διοργάνωση να μπει μία νέα αγορά και ένα νέο κοινό. Όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας γίγαντας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ωστόσο, την απόφαση αυτή θα πάρουν αποκλειστικά οι ομάδες. Όλα θα γίνουν γνωστά στο συμβούλιο της Μπάνια Λούκα», δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της λίγκας, Ιγκόρ Ντόντικ στον τηλεοπτικό σταθμό «Alternativnu TV» και πρόσθεσε:

«Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή την στιγμή οι Τσεντεβίτα, Ερυθρός Αστέρας, FMP και Μέγκα Μπεμάξ τάσσονται κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού. Αυτό, από την άλλη δεν σημαίνει πως αυτή είναι η τελική του απόφαση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για το διοικητικό συμβούλιο. Ο Ολυμπιακός έχει μιλήσει με τις περισσότερες, γι’ αυτό είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το οτιδήποτε, από την στιγμή που η τελική απόφαση ανήκει στις ομάδες».

Αξίζει να σημειωθεί, αναφορικά με τους μέχρι στιγμής... αρνητικούς, ότι ο ιδιοκτήτης του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς είναι παράλληλα και ισχυρός άνδρας στην FMP, ενώ η Μέγκα Μπεμάξ είναι ιδιοκτησίας του γνωστού μάνατζερ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων εκπροσωπεί και τον Βασίλη Σπανούλη.

Στο μεταξύ, στην περίπτωση που γίνει αποδεκτός ο Ολυμπιακός στην Αδριατική, τότε θα γίνει και μία μικρή αναδιάρθρωση προς τα πάνω στη λίγκα, καθώς από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν τώρα, θα πάνε στις 14. Αυτό σημαίνει, πως είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στη διοργάνωση η ιστορική Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x