Ελλάδα

Προειδοποίηση για Gr-Exit και στο μπάσκετ

Η FIBA με επιστολή στην ΕΟΚ αναφέρει πως αν διαπιστωθούν κρατικές παρεμβάσεις στην αυτόνομη λειτουργία της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού της Ελλάδας και στο μπάσκετ.

Δεν είναι μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο που απειλείται με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Τέτοιο κίνδυνο, αλλά όχι σε ανάλογο βαθμό γιατί δεν έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της ομοσπονδίας και της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει και το μπάσκετ.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία καθιστά σαφές πως αν διαπιστωθούν κρατικές παρεμβάσεις στην αυτόνομη λειτουργία της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού της Ελλάδας και στο μπάσκετ.

Η επιστολή αναφέρει πως «... πληροφορηθήκαμε τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για θέσπιση μιας νέας νομοθεσίας που ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της FIBA οι Εθνικές ομοσπονδίες μέλη της, πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του αθλήματος στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.

Μη συμμόρφωση με τις διατάξεις που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA μπορεί να οδηγήσουν ανάλογα με την περίπτωση ακόμα και στην αποβολή της Εθνικής ομοσπονδίας από τη FIBA
».

Το κείμενο της επιστολής:

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x