Ελλάδα

Προπονητή δεν έχουμε (ακόμη), αλλά παικταράδες θα έχουμε

Το θέμα προπονητή έχει καθυστερήσει, αλλά το ευχάριστο είναι πως η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ θα παρουσιαστεί σχεδόν πάνοπλη.

Είναι σαφές πως δεν είναι και το καλύτερο δυνατό να συμπληρώνουμε αύριο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και να μην έχει κλείσει ακόμη το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, ωστόσο είναι αν μη τι άλλο θετικό πως αυτή τη φορά η Εθνική θα είναι πάνοπλη.

Περίπου 40 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας και ενώ η αντίστροφη μέτρηση για το Ευρωμπάσκετ (31/8-17/9) έχει αρχίσει, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο νέος προπονητής, όποιος κι αν είναι αυτός, θα έχει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την επιλογή όχι μόνο της τελικής δωδεκάδας, αλλά και για την προετοιμασία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής στους Μπακς πως θα ενισχύσει την προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης», ενώ σχετική άδεια για να είναι τουλάχιστον στην προετοιμασία έχει πάρει από τους Κινγκς και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Κώστας Κουφός είναι θετικός, ήταν συνεπής στις προσκλήσεις των τελευταίων ετών, αλλά ακόμη δεν είμαστε 100% βέβαιοι για την παρουσία του. Όσο για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, εφόσον επιλεγεί στο ντραφτ αυτή την εβδομάδα (έχει καλές πιθανότητες να επιλεγεί στον δεύτερο γύρο) είναι δύσκολο να δώσει το «παρών», αφού θα παλέψει για να κερδίσει κάποιο συμβόλαιο. Δεν θα είναι, δε, έκπληξη να δούμε στην προεπιλογή τον Ντίνο Μήτογλου που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με το Wake Forest και θεωρείται παίκτης με μέλλον για την Εθνική.

Η ομοσπονδία είναι σε ανοικτή γραμμή με όλους τους παίκτες που είναι στις ΗΠΑ εδώ και μήνες κρατώντας τους «ζεστούς», ενώ συζητήσεις έχουν γίνει και με τους παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη.

Το μεγάλο «συν» της Εθνικής σε σχέση με πέρσι είναι πως αυτή τη φορά είναι υγιείς και θα είναι παρόντες οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου, που έλειψαν πολύ πέρσι, ενώ ο Νίκος Παππάς άφησε στην άκρη τις σκέψεις για την Εθνική Κύπρου (!) και μετά την αποχώρηση του Φώτη Κατσικάρη, με τον οποίο είχε κακές σχέσεις, είναι ξανά διαθέσιμος. Ο Γιάννης Μπουρούσης σίγουρα και ο Στράτος Περπέρογλου πιθανότατα θα είναι επίσης έτοιμοι να προσφέρουν, λογικά για τελευταία φορά, αφού υπενθυμίζεται πως η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. Φυσικά στη λίστα είναι πάντα ο Νικ Καλάθης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Γιώργος Μπόγρης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ίσως ο Δημήτρης Αγραβάνης και δεν αποκλείεται να δούμε στην προεπιλογή παίκτες που απλώς θα βοηθήσουν στις προπονήσεις για να αποκτήσουν παραστάσεις με την Εθνική.

Οι τελικές αποφάσεις για το ρόστερ θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν ασφαλώς από το νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Το θέμα του αναμένεται να κλείσει οριστικά μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ήδη, εδώ και καιρό, έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ τα φιλικά έχουν κλειστεί εδώ και μήνες, με την Εθνική να παίζει συν τοις άλλοις σε δύο τουρνουά στην Ελλάδα, στην Πάτρα στις αρχές Αυγούστου και στο ΟΑΚΑ λίγες μέρες πριν πετάξει για Φινλανδία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x