NBA

Προτείνει… τετράποντο ο Φιλ Τζάκσον!

Καινοτομίες προτείνει ο Φιλ Τζάκσον! Ο πρόεδρος των Νικς τόνισε πως θα έπρεπε να σκεφτούν πολύ σοβαρά να μπει στο παρκέ γραμμή για τετράποντο, αλλά και να πάει στα 30 δευτερόλεπτα ο χρόνος επίθεσης!

Τις ιδέες του για να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό το παιχνίδι μοιράστηκε ο Φιλ Τζάκσον!

Ο πρόεδρος των Νικς μίλησε στον Τύπο των ΗΠΑ και πρότεινε μεταξύ άλλων να μπει το τετράποντο στο παιχνίδι, με τα σουτ να γίνονται πίσω από τη γραμμή των 10,7 μέτρων (35 πόδια όπως είπε), ενώ παράλληλα πρότεινε να αυξηθεί ο χρόνος επίθεσης από τα 24 στα 30 δευτερόλεπτα!

«Γιατί να μην έχουμε το τετράποντο από τα 35 πόδια (σ.σ. περίπου 10,7μ.); Δεν νομίζω πως είναι πολύ μακριά, από τη στιγμή που οι παίκτες μπορούν να σουτάρουν κανονικά από αυτή την απόσταση. Μάλιστα, εάν υπάρχει το τετράποντο, τότε θα δίνεται η δυνατότητα στην πιο αδύναμη ομάδα να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο σκορ. Όταν είχε εφαρμοστεί το τρίποντο βοήθησε πολύ το παιχνίδι, το ίδιο μπορεί να γίνει και με το τετράποντο», δήλωσε αρχικά ο Φιλ Τζάκσον, ο οποίος πρότεινε και αύξηση κατά έξι δευτερόλεπτα στον χρόνο επίθεσης, δηλαδή από τα 24’’ που είναι τώρα, να πάει στα 30’’:

«Αυτό θα έδινε κι άλλο χρόνο στις επιθέσεις, αλλά και τη δυνατότητα στους παίκτες του λόου ποστ να συμμετέχουν περισσότερο. Θα έκανε πιο σκληρές τις άμυνες, αλλά και θα βοηθούσε το παιχνίδι με τις πολλές πάσες, καθώς επίσης οι παίκτες θα έκαναν περισσότερες κινήσεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x