Ελλάδα

Προύιτ: «Η πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας μου ο Άρης»

Ενθουσιασμένος για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του εμφανίστηκε ο Ομάρ Προύιτ, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη.

Έτοιμος και ενθουσιασμένος για Άρη ο Ομάρ Προύιτ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι της Πέμπτης ώστε να υπογράψει στους «κίτρινους».

Ο 23χρονος παίκτης επεσήμανε αρχικά: «Γνωρίζω ότι ο Άρης είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο μπάσκετ κι ότι παίζει σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Έχει αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα ως τώρα στη χρονιά κι ελπίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να βελτιώσει την εικόνα της τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Basketball Champions League».

Ερωτηθείς, αν η μετακίνηση του στον Άρη είναι η μεγαλύτερη πρόκληση γι’ αυτόν, απάντησε: «Ίσως είναι η μεγαλύτερη. Είχα μια μεγάλη αλλαγή, παίζοντας από το κολέγιο σε επαγγελματικό επίπεδο. Πήρα μια πρώτη γεύση με τη Siauliai, αλλά είναι πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ο Άρηςκαι θέλω να έχω μια ακόμη καλύτερη παρουσία».

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του να έρθει στην ομάδα μας, η συμμετοχή της στο Basketball Champions League, τόνισε: «Έπαιξε ρόλο ότι ο Άρης είναι ομάδα που αγωνίζεται στο Basketball Champions League, αλλά παίζει και σε ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, όπως το ελληνικό. Αυτό επεδίωκα, να παίξω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα για να δείξω το ταλέντο μου».

Σκιαγραφώντας το αγωνιστικό του προφίλ, ο Προύιτ ανέφερε: «Μπορώ να κάνω διαφορετικά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Είμαι καλός ριμπάουντερ, καλός πασέρ, μπορώ να σκοράρω, παίζω σε αρκετές θέσεις, μου αρέσει να κάνω ό,τι χρειάζεται κι ό,τι ζητήσει ο προπονητής για να βοηθάω την ομάδα και ως γκαρντ και ως φόργουορντ. Μόνο σέντερ δεν παίζω».

Για το αν έχει μιλήσει με κάποιον που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα είπε: «Όχι, δεν έχω μιλήσει με κάποιον συγκεκριμένα, αλλά έχω μιλήσει με γνωστούς μου που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη και μου έχουν μιλήσει για το πόσο ανταγωνιστικά είναι τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη».

Ο 24χρονος guard/forward πιστεύει ότι έχει να μάθει αρκετά από τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Είμαι έτοιμος να μάθω από όλους, ακόμα και από τους πιο έμπειρους συμπαίκτες μου και φυσικά από τον κόουτς που σίγουρα γνωρίζει πολλά για το άθλημα. Θέλω να ζήσω αυτή τη συνεργασία».

Ο απόφοιτος του William & Mary δήλωσε έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στο Σαββατιάτικο (30/12, 18:30) εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα: «Είμαι έτοιμος, αλλά πρέπει να μάθω τα συστήματα, πως λειτουργούμε στην άμυνα, τι κάνουμε στην επίθεση. Έχουμε δύο μέρες, αλλά θα με βοηθήσει και ο προπονητής για να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x