Ελλάδα

Πρώτος και... έτοιμος για την Μεγάλη του εβδομάδα ο Ολυμπιακός!

Ένας πολύ συγκεντρωμένος και ορεξάτος Ολυμπιακός, εξασφάλισε διά περιπάτου την -έκτη στα τελευταία επτά χρόνια- πρωτιά σε κανονική διάρκεια της Α1, συντρίβοντας 93-45 την Κύμη.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό!

Στην πρόβα τους ενόψει της σειράς με την Αναντολού Εφές στην Ευρωλίγκα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν… προπόνηση με την Κύμη, την οποία διέλυσαν 93-45 και έτσι εξασφάλισαν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Α1 για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Με δεκάδα κατέβηκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς εκτός από τους Πρίντεζη και Μπιρτς, εκτός ήταν και ο Γιάννης Αθηναίου, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος. Ο Γιανγκ με 16 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες, με τους Σπανούλη και Παπαπέτρου να είχαν από 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τουτζιαράκης με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

inner

Το ματς

Συγκέντρωση που θύμισε ματς… Ευρωλίγκας και όχι Α1, είχε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Μέσα από την καλή τους άμυνα και τρέχοντας συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν στήσει ένα… πάρτι με μαέστρο τον Σπανούλη, όπου το αρχικά 7-0 δεν άργησε να ξεφύγει σε διψήφιο αριθμό και στο +15 (19-4). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έπαιρναν το πόδι από το… γκάζι και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ, αλλά και σουτάροντας καλά από την περιφέρεια, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με το επιβλητικό 29-6.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άλλαξε εντελώς την πεντάδα του στη δεύτερη περίοδο, αλλά στο παρκέ δεν είχε αλλάξει… τίποτα. Με τη μεγάλη αδυναμία της Κύμης να ανταποκριθεί και να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του Ολυμπιακού, οι Γιανγκ, Γκριν και Παπαπέτρου συνέχισαν το… έργο των προηγούμενων, με τη διαφορά να εκτοξεύεται πάνω από τους 30 πόντους (42-11). Στον εναπομείναντα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου, το μόνο που άλλαξε ήταν κάτι… εμπνεύσεις των φιλοξενούμενων, που απλά διατηρούσαν τη διαφορά σε αυτή την τιμή (50-19).

Ο ρυθμός του ματς ήταν εντελώς ελεύθερος στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό, όμως, να κλέβει συνεχώς μπάλες και να πηγαίνει στο +35 (58-23). Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δοκίμαζε διαρκώς σχήματα και πρόσωπα, με αυτό να χαλά λίγο την «ερυθρόλευκη» συνοχή στην άμυνα και την Κύμη να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι (60-30). Αλλά, δεν άλλαξε κάτι πολύ δραματικά με το σκορ στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να ήταν το 65-32.

Στην τέταρτη περίοδο και οι δύο ομάδες περίμεναν να λήξει η… τυπική διαδικασία. Όμως, παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεπε στην Κύμη να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 30 πόντους (78-43). Οι παίκτες του Μπρατσιάκου είχαν παραδώσει… πνεύμα, εκείνοι του Σφαιρόπουλου συνέχιζαν το… βιολί τους και έτσι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τη μέγιστη διαφορά του παιχνιδιού που ήταν το +48 (93-45).

Τα δεκάλεπτα: 29-6, 50-19, 65-32, 93-45.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Αγραβάνης 11 (1), Μιλουτίνοφ 10, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης, Σπανούλης 14 (2), Γκριν 6 (1), Γιανγκ 16, Τολιόπουλος 5 Παπαπέτρου 13 (1), Γουότερς 6.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Καντί 7 (1), Κατράνας 6 (2), Κοστόφ 6, Τουτζιαράκης 11, Ντίξον 8, Σχίζας, Σιγκούνας, Τζόλος 4, Κουκουλάς 2, Κωνσταντακόπουλος, Πάλμπλαντ1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x