Ευρώπη

Ψάχνουν με τα κιάλια Ισπανούς στην ACB!

Σοκαριστικά είναι τα στατιστικά του ισπανικού πρωταθλήματος σχετικά με τους γηγενείς καλαθοσφαιριστές που παίζουν στη διοργάνωση, καθώς το ποσοστό των Ισπανών παικτών στην ACB ανέρχεται μόλις στο 30%.

Συνάντηση είχαν χθες (27/09) ο Σύλλογος Επαγγελματικών Καλαθοσφαιριστών Ισπανίας με ανθρώπους της ACB και συζήτησαν για ένα «φλέγον» θέμα που αφορά το πρωτάθλημα και τους γηγενείς παίκτες.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος εξέφρασε τα παράπονά του στη Liga Endesa, καθώς τα στατιστικά που αφορούν τη συμμετοχή Ισπανών παικτών στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι σοκαριστικά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αλφόνσο Ρέγιες, τους κατηγόρησε ότι περιφρονούν τους παίκτες, λέγοντας: «Η ACB δεν εκτιμά τον παίκτη. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί κάνετε τα πράγματα τόσο άσχημα. Μόνο 30% των Ισπανών παικτών παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Είναι σαν να λέμε πως στο ΝΒΑ το ποσοστό των Αμερικανών παικτών είναι στο 30%. Είναι αδιανόητο! Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό, διότι αν δεν γίνει, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα σε 2-3 χρόνια. Το μπάσκετ είναι συναίσθημα και στοιχείο της ταυτότητάς μας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο οι 62 παίκτες στους 217 είναι Ισπανοί στην ACB. Πάνω από το 71% είναι ξένοι αθλητές και η Μπανταλόνα είναι η μοναδική ομάδα που έχει περισσότερους γηγενείς παίκτες. «Τα προβλήματα είναι εκεί, είναι γνωστά, αλλά δεν αντιδρούμε», δήλωσε ο Ρέγιες, ο οποίος τόνισε πως μεγάλο πρόβλημα είναι και η αλόγιστη έκδοση διαβατηρίων.

Θέση πήρε και ο παίκτης της Μπανταλόνα, Άλμπερτ Μιρέλες, αναφέροντας πως: «Παλεύουμε, γιατί αν δεν το κάνουμε, το μπάσκετ μας θα πάρει την κατιούσα».

Τέλος, ο Χουάν Ντεουλοφέου, ο οποίος δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε εμείς, βρήκαμε μια ACB "σφραγισμένη" και ανθεκτική. Το κλειδί σε μια πορεία 30 χρόνων ήταν η ενότητα που υπήρχε. Όταν δεν υπάρχει πια αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x