NBA

Ψάχνουν προπονητή οι Γουίζαρντς

Χωριστούς δρόμους τράβηξαν ο Ράντι Γουίτμαν και οι Γουίζαρντς όπως ανακοίνωσε η ομάδα της Ουάσινγκτον και ήδη το πρώτο όνομα που έχει ξεχωρίσει είναι αυτό του πρώην προπονητή των Θάντερ, Σκοτ Μπρούκς.

Τις τελευταίες ημέρες τα αμερικανικά δίκτυα είχαν βουίξει ότι οι Γουίζαρντς ήταν πολύ κοντά στο να απολύσουν τον προπονητή τους Ράντι Γουίτμαν. Τελικά, την Πέμπτη (14/4) η ομάδα της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Ο πρόεδρος των «μάγων», Έρνι Γκράνφελντ, μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην απόλυση του 56χρονου κόουτς αλλά και για την εκτίμηση που έχει για αυτόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για τη φετινή χρονιά μετά το μομέντουμ που είχαμε φτιάξει τις δυο τελευταίες σεζόν. Δυστυχώς η ασυνέπεια της απόδοσης και της προσπάθειας της ομάδας, κυρίως στην έδρα μας, δεν μας άφησε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας και έτσι αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε μια αλλαγή προπονητή. Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ράντι ότι έγινε προπονητής στην ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς. Παρόλα αυτά μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι και μας οδήγησε στις επιτυχίες. Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη κυρίως σε προσωπικό επίπεδο και εύχομαι στον Ράντι και στην οικογένεια του τα καλύτερα».

Ο Ράντι Γουίτμαν διετέλεσε προπονητής στους Γουίζαρντς από το 2012 (βρισκόταν στην ομάδα από το 2009 σαν βοηθός). Το ρεκόρ της ομάδας αυτή τη περίοδο ήταν 178-199 και είχαν φτάσει δυο φορές στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας (2014,2105).

Τα πρώτα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ αναφέρουν ως φαβορί για τον αντικαταστάτη του 56χρονου, τον πρώην προπονητή των Θάντερ Σκοτ Μπρουκς. Πιθανόν η ομάδα της Ουάσινγκτον σκέφτεται τον 50χρονο κόουτς λόγω των πολύ καλών σχέσεων που έχει με τον Κέβιν Ντουράντ.

Το συμβόλαιο του «KD» λήγει το καλοκαίρι και η προοπτική να αγωνιστεί στην πόλη που έχει γεννηθεί και με ένα προπονητή που πέρασαν μαζί εφτά σεζόν και τον θεωρεί φίλο του, μοιάζει ιδανική.

Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι αυτά των Τζεφ Χόρνασεκ και Μάικ Ντ' Αντόνι.

Επιμέλεια: Νίκος Πατρινέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x