Ελλάδα

Ψυχραιμία και αντεπίθεση από Ολυμπιακό

Με απογοήτευση, πλην όμως ψυχραιμία υποδέχτηκαν στον Ολυμπιακό τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Τα παράπονα από τη διαιτησία, η αυτογνωσία και η στροφή στον «τελικό» με Μπασκόνια.

Κανείς δεν θέλει να χάνει έναν τίτλο. Και στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως παρότι το Κύπελλο είναι ο μικρότερος από τους τρεις στόχους τους για φέτος, χθες χάθηκε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσίασαν το προσδοκώμενο πρόσωπο. Δεν επέβαλαν ποτέ το ρυθμό τους, δεν μπόρεσαν να τρέξουν (μόλις 5 πόντοι σε αιφνιδιασμό), δεν ήλεγξαν τη μάχη των ριμπάουντ και στο δεύτερο ημίχρονο δεν λειτούργησαν καλά αμυντικά (δεχόμενοι 48 πόντους, ενώ είχαν δεχτεί 29 στις δύο πρώτες περιόδους).

Ο Σπανούλης εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του έμεινε χαμηλά σε σκορ (7π. με 3/8 σουτ) και δημιουργία (1 ασίστ-5 λάθη), όπως και όλη η ομάδα (10 ασίστ-14 λάθη), Γκριν και Λοτζέσκι δεν βγήκαν μπροστά, οι τρεις σέντερ έδωσαν πολλές μάχες αλλά έχασαν τις περισσότερες, οι δύο «Παπ» απείχαν από τα υψηλά στάνταρ των προηγούμενων αγώνων και απέμειναν μόνο ο Πρίντεζης με τον Μάντζαρη να παλεύουν να σώσουν την κατάσταση.

Παράπονα για διαιτησία

Αν και στον Ολυμπιακό δεν παραγνωρίζουν πως η εμφάνισή τους δεν ήταν η δέουσα, έχουν σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, κυρίως από τους κ.κ. Καρακατσούνη και Μάνο. Μιλούν για αρκετά φάουλ που δεν σφυρίχτηκαν στον Σπανούλη, για εύκολο καταλογισμό φάουλ στους δικούς τους ψηλούς και κάποιες άλλες παραβάσεις, κυρίως στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» αναμένεται να εκφράσουν κι επισήμως τα παράπονά τους στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ εκφράζοντας και τις απορίες τους για τα κριτήρια που επελέγησαν οι συγκεκριμένοι διαιτητές.

«Τελικός» με Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πολυτέλεια να μείνει πολύ στο χθεσινό ματς. Το χειροκρότημα του κόσμου, παρά την πίκρα του, στο φινάλε μαρτυρά πως η εμπιστοσύνη του στην ομάδα δεν κλονίστηκε και άλλωστε οι δύο μεγαλύτεροι στόχοι της είναι μπροστά της, με την ως τώρα πορεία των Πειραιωτών σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα να κρίνεται εξαιρετική. Την προσεχή Παρασκευή (21:00) υπάρχει το κρίσιμο ματς με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, όπου με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν ένα ακόμη τεράστιο βήμα για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου και να εξασφαλίσουν πλεονέκτημα έδρας. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και περιμένει ακόμη και τον ασθενή Γιάννη Αθηναίου να επιστρέψει στις προπονήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x