Ευρώπη

Ρατσιστικό παραλήρημα του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας: «Όχι πάνω από δύο μαύρους στις ομάδες»

Δηλώσεις-σοκ από τον πρόεδρο της Λιέτουβος Ρίτας, Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας, ο οποίος απέδωσε την κακή πορεία της ομάδας του στους πολλούς μαύρους παίκτες που διέθετε το φετινό ρόστερ.

Ρατσιστικό παραλήρημα, που δικαιολογημένα έχει ήδη προκαλέσει ντόρο, από τον πρόεδρο της Λιέτουβος Ρίτας.

Με αφορμή την κακή πορεία της ομάδας του φέτος –στην οποία υπήρξε και… αναμπουμπούλα με ξενύχτια Αμερικανών- ο Γκεβντίβας Βαϊνάουσκας τόνισε πως «οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους, γιατί αλλιώς αρχίζουν τα προβλήματα…».

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Πάντα κρατούσαμε μία στάση ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι από δύο μαύροι παίκτες στην ίδια ομάδα. Αυτό που έγινε με τον Τόμας Πατσέσας (προπονητής) είναι ότι του αρέσει να παίζει με μαύρους -να τους ελέγχει, να τους διδάσκει- και καταλήξαμε στο σημείο να έχουμε τέσσερις παίκτες που είναι μαύροι. Ξαφνικά, δημιούργησαν κάτι, πως να το πω, σαν ένα είδος συμμορίας. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Όχι πια περισσότεροι από δύο μαύροι σε κάθε ομάδα, κι αυτό το λέω έχοντας 23 χρόνια εμπειρίας στη δουλειά. Οι ομάδες δεν θα έπρεπε να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους. Γιατί όταν έχουν, τότε αρχίζουν τα προβλήματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x