Ελλάδα

Σάκοτα: «Να παίξουμε καλύτερα για να έρθουν κι άλλοι»

Στο χέρι της ΑΕΚ είναι να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, όπως δήλωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Στην άμυνα εστίασε το βασικό «όπλο» της ΑΕΚ που οδήγησε στη νίκη επί του ΠΑΟΚ ο Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ ενδιαφέρον είχε το σχόλιό του για την προσέλευση του κόσμου.

«Η πρεμιέρα πάντα φέρνει κάποιο άγχος, όσο κι αν θέλεις να παίζεις καλά. Μας επηρέασε η ήττα από τον Άρη, γιατί είχαμε δώσει μεγάλη σημασία και αλλάξαμε πολλά σχέδια την τελευταία στιγμή λόγω των προβλημάτων μας. Πιο πολύ σκεφτόμασταν εκείνο το παιχνίδι, παρά το σημερινό, παρότι για μένα αυτό το ματς σήμερα ήταν πιο σημερινό. Έχουμε πολλές φιλοδοξίες. Πίεση πάντα θα υπάρχει… Δεν είχαμε επιθετικές λύσεις σήμερα, αλλά κερδίσαμε από την άμυνα. Μπήκαμε στο ρυθμό του ΠΑΟΚ κι αυτό δεν το θέλαμε. Θέλαμε να χτυπήσουμε μέσα στη ρακέτα, αλλά μπήκαμε στην αρχή σε ένα παιχνίδι με μακρινά σουτ, όπου ο ΠΑΟΚ υπερτερεί. Κάναμε κάποιες αλλαγές στην πορεία και νικήσαμε, παρότι ο Βασιλειάδης με 6/10 τρίποντα έδειξε πως είναι παίκτης μεγάλης κλάσης. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήταν μια καλή νίκη και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Με την επιστροφή των τραυματιών θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη φόρα στη συνέχεια», τόνισε ο προπονητής της «Ένωσης».

Αναφορικά με την παρουσία του κόσμου είπε: «Θα θέλαμε πάντα να είναι γεμάτο το γήπεδο, όμως κι εμείς πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Δεν αλλάζουμε το στόχο μας. Πιστεύουμε πως έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι και πιστεύω πως στην πορεία ο κόσμος θα το καταλάβει. Το γιατί δεν έρχονται περισσότεροι είναι ένα θέμα, κι εγώ θα ήθελα να ξέρω. Μιλώντας μαζί τους στο δρόμο διαπιστώνεις πως τα ξέρουν όλα για την ομάδα. Το 2002 είχαμε 1.500 άτομα στο τρίτο παιχνίδι και 22.000 στο πέμπτο των τελικών με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πως έχουμε καλό κόσμο».

Σχετικά με την παρουσία του Κρις Γουόρεν είπε: «Εμείς περιμένουμε να δούμε πώς θα είμαστε όλοι μαζί για να δούμε. Δεν φέραμε τον Γουόρεν σαν πλέι μέικερ για να δημιουργήσει, αλλά σαν σκόρινγκ πόιντ γκαρντ. Είχαμε απουσίες, τον Κάρτερ και τον Κατσίβελη, όμως και χρειάστηκε να παίξει στο ‘2’. Ο Γουόρεν είχε δείξει πολύ καλά πράγματα στην προετοιμασία».

Όσο για τον Μαλίκ Χέρστον που έμεινε άποντος, τόνισε: «Το παιχνίδι του Χέρστον είναι πιο αποτελεσματικό μέσα στη ρακέτα. Και στο ματς με τον Άρη και σήμερα ήταν κλεισμένοι οι αντίπαλοι στη ρακέτα τους. Αυτό τον επηρέασε και δεν είχε την επιθετική απόδοση που πρέπει».

Ο Νώντας Παπαντωνίου, που είχε 7 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, είπε: «Καλή χρονιά, με υγεία για όλους. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, γνωρίζαμε πως θα ήταν ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλά προετοιμασμένες. Εμείς καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Είχαμε ένα νεκρό διάστημα, αλλά καταφέραμε και αντιδράσαμε μέσα από την άμυνά μας. Έχουμε αρκετές απουσίες, δεν είμαστε ακόμη στο 100% και πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε δύο διοργανώσεις και πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x