Γενικά

Η συνεργασία του αιώνα: Όταν Χιλ-Λέτνερ σόκαραν τον Πιτίνο με το κορυφαίο play του NCAA

Ακριβώς πριν από 30 χρόνια, Γκραντ Χιλ και Κρίστιαν Λάετνερ μας χάρισαν ένα ανεπανάληπτο highlight ενάντια στο Κεντάκι του Ρικ Πιτίνο.

Κάθε Μάρτιο το NCAA έχει την τιμητική του και, με την ευκαιρία της ημέρας, θυμόμαστε το "The Shot" στον τελικό της ανατολής το 1992.

Από τη μία το Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι, που είχε κατακτήσει τον τίτλο τον προηγούμενο χρόνο, από την άλλη το Κεντάκι του Ρικ Πιτίνο.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, που οδηγήθηκε στην παράταση, το Κεντάκι κρατούσε το προβάδισμα, 103-102, 2,1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η επαναφορά ανήκε στην ομάδα του Coach K, με τον μετέπειτα all-star Γκραντ Χιλ να αναλαμβάνει να φέρει την μπάλα στο παρκέ.

Οι συμπαίκτες του απομακρύνθηκαν και ο 20χρονος τότε φόργουορντ επιχείρησε μία μακρινή πάσα, προκειμένου να βρει τον Κρίστιαν Λέτνερ στην άλλη μεριά του γηπέδου.

Ο Νεοϋορκέζος μάζεψε τη μυθική πάσα, προσποιήθηκε σκάζοντας την μπάλα μία φορά και έκανε το jump shot, στέλνοντάς τη στο διχτάκι - και μαζί το Ντιουκ στο Final 4!

Η φάση έμεινε στην ιστορία ως το καλύτερο play στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, με τους παίκτες του Σιζέφσκι να προκρίνονται στην τετράδα και να κατακτούν τον τίτλο, αφού επικράτησαν Ιντιάνα και Μίσιγκαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x