Ελλάδα

Σαρικόπουλος: «Για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup η ΑΕΚ»

Ο δύσκολος όμιλος που έτυχε στην ΑΕΚ για το Eurocup δεν πτοεί τον Ζήση Σαρικόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την ανυπομονησία των παικτών και τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τον ενθουσιασμό του για την συμμετοχή στο Eurocup και την αισιοδοξία του για πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση εκδήλωσε ο Ζήσης Σαρικόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε για τους δύσκολους αντιπάλους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, την πρεμιέρα κόντρα στην ρωσική Κράσνι, αλλά και την αρχή που έκανε στις εγχώριες υποχρεώσεις του.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Solo Basket» με τον Τόλη Κοτζιά:

Για το πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στον Άρη: «Ήταν μια ήττα που μας στενοχώρησε. Το παλέψαμε όλοι, όμως το έχουμε αφήσει ήδη πίσω. Δυστυχώς ήταν ένα νοκ άουτ παιχνίδι για το Κύπελλο, η ήττα μας στέρησε τη συνέχεια. Ευτυχώς όμως η χρονιά είναι μεγάλη. Αύριο αρχίζουμε τις υποχρεώσει μας στο Eurocup, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι, το περιμέναμε καιρό».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, είχαμε καλές συνεργασίες και επικοινωνία. Δεν βρεθήκαμε στην πιο παραγωγική μας βραδιά, όμως αυτό ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη απέναντι σε έναν σημαντικό αντίπαλο. Μέχρι να βγει η χημεία στην επίθεση, πρέπει να βασιστούμε στην άμυνα για να έρχονται τα αποτελέσματα».

Για το πρώτο ματς στο Eurocup κόντρα στην Κράσνι: «Πρόκειται για μια ομάδα που έχει αξιόμαχο σύνολο, ειδικά στους ξένους. Έχουνε όλοι τους ευχέρεια στο σκοράρισμα. Εμείς θέλουμε να τους χτυπήσουμε στον αιφνιδιασμό. Να εκμεταλλευτούμε ότι δεν έχουν μεγάλο ροτέισον, να τους κουράσουμε, αφού παίζουμε και στην έδρα τους. Είναι καθαρά επιθετική ομάδα και βασίζεται στο ταλέντο των παικτών της. Νομίζω πως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις».

inner

Για τον δύσκολο όμιλο που κληρώθηκε η ΑΕΚ: «Θεωρώ πως είναι ο πιο δύσκολος όμιλος της διοργάνωσης, με πολύ δυνατές ομάδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Θα κοιτάξουμε να χτυπήσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Να διεκδικήσουμε τις ευκαιρίες που μας αναλογούν σε έναν όμιλο σαν αυτό. Θεωρώ πως έχουμε το υλικό για να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Σίγουρα ο στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μακριά στο EUrocup: Φέτος είναι το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Πολλές ομάδες που είχαν καταφέρει να φτάσουν ψηλά στην Ευρωλίγκα, παίζουν στο Eurocap. Ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει αυτό. Γι’ αυτό κοιτάμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Από κει και πέρα βλέπουμε. Μιλάμε για μια πολύ δυνατή διοργάνωση με δυνατές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x