Ελλάδα

Σαρώνουν παντού οι Νέοι

Πρωτιές στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες του Ευρωπαϊκού U20 έχει η Εθνική. Σε κορυφαίες θέσεις Χαραλαμπόπουλος, Τολιόπουλος και Κόνιαρης.

Εντυπωσιακή ΚΑΙ από στατιστικής άποψης είναι η ως τώρα παρουσία της Εθνικής Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Χαλκίδας. Πέρα από το 5/5, λίγο πριν τον δύσκολο προημιτελικό της Παρασκευής με τη Βοσνία η ελληνική ομάδα είναι πρώτη στις περισσότερες κατηγορίες της στατιστικής.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει την καλύτερη επίθεση με 88,6 πόντους ανά αγώνα (ακολουθούν η Κροατία με 85,8 και η Βοσνία με 77,5). Επίσης είναι πρώτη σε ευστοχία σε βολές (75%) και δίποντα (61,1%), καθώς και δεύτερη σε τρίποντα (36,7%, πίσω μόνο από τη Γεωργία που έχει 37,6%), ενώ είναι συνολικά και πρώτη στα σουτ (52,1%).

Επίσης έχει την πρωτιά σε ασίστ με 24,2 ανά αγώνα (20,5 έχει η δεύτερη Κροατία, 16,8 η τρίτη Βοσνία) έχοντας παράλληλα και τα λιγότερα λάθη με μόλις 12,4 κατά μέσο όρο. Ελληνική πρωτιά υπάρχει και στα κλεψίματα με 13,6, ενώ η Εθνική κατέχει την τρίτη θέση στις τάπες (πίσω από Μαυροβούνιο με 5,5 και Βοσνία με 5,3). Σχετικά χαμηλά είναι η Εθνική μόνο στα ριμπάουντ, όπου καταλαμβάνει την ένατη θέση με 42,4 ανά αγώνα (πρώτη με 50 είναι η Βοσνία, μαζί με το Μαυροβούνιο).

Μετά από όλα αυτά είναι λογικό η ελληνική ομάδα να είναι μακράν του δευτέρου πρώτη στην αξιολόγηση με 122,2 μονάδες ανά αγώνα (100,5 έχει η Κροατία, 90,3 η Βοσνία).

Σε ατομικό επίπεδο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει τους περισσότερους πόντους στη διοργάνωση με 77 και τρίτος είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος με 74 (έκτος και δέκατος σε μέσο όρο αντίστοιχα). Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού είναι πρώτος σε συνολική ευστοχία με 67,4%, ενώ τέταρτος με 56,3% είναι ο γκαρντ του Ολυμπιακού. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι πρώτος σε ποσοστό στα δίποντα με 76,7% και ο Τολιόπουλος πέμπτος στα τρίποντα με 48%. Πρώτος σε ασίστ στη διοργάνωση είναι ο Αντώνης Κόνιαρης με 6 ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x