Ευρώπη

Σαρωτικές Κουμπάν, Χάποελ, προβάδισμα για Μπάγερν, Βαλένθια

Με «περίπατο» έκαναν το 1-0 στα πρώτα ματς των προημιτελικών του Euro Cup οι Λοκομοτίβ Κουμπάν και Χάποελ Ιερουσαλήμ κόντρα σε Ζενίτ και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα.

Οι Ρώσοι σάρωσαν με 75-52 τους συμπατριώτες τους εντός έδρας και ετοιμάζονται για το δεύτερο ματς την ερχομένη Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη. Ο Ίαν Βουγιούκας τελείωσε με 12 πόντους με 4/6 βολές και 4/8 δίποντα, επτά ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα κόψιμο κι άλλο ένα λάθος σε 18.32’, ενώ, επίσης, 12 πόντους είχε ο Κόλινς.

Από την ομάδα του Βασίλι Καράσεφ από 12 πόντους είχαν οι Καράσεφ και Εμπάκουε.

Οι Ισραηλινοί πέτυχαν περιφανή θρίαμβο 87-67 στην Ιερουσαλήμ επί της πρώην φιναλίστ της διοργάνωσης και έδειξαν έτοιμοι για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ντάισον με 20 πόντους, ενώ ο Στουντεμάιρ τελείωσε με 14 πόντους. Ο Μακ Κάλεμπ με 12 πόντους ξεχώρισε για τους Ισπανούς.

Οι Βαυαροί του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησαν 91-82 της Μάλαγα στο Μόναχο και έδειξαν ξανά την ισχύ τους. Ο Μάικ Ζίρμπες είχε 15 πόντους, όσους και ο Μούσλι για τους Ανδαλουσιανούς.

Τέλος, οι «νυχτερίδες» νίκησαν με δραματικό τρόπο 88-82 τη Χίμκι στο Λεβάντε και εξακολουθούν να παραμένουν εκ των φαβορί για το τρόπαιο. Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο είχε 17 πόντους, οκτώ ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ο Σβεντ είχε 24 πόντους για τους ηττημένους.



Το πανόραμα των πλέι οφ του Euro Cup:

1ος αγώνας (28/02)
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 75-52
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Γκραν Κανάρια 87-67
Μπάγερν Μονάχου-Μάλαγα 91-82
Βαλένθια-Χίμκι 88-82

2ος αγώνας (03/03)
Χίμκι-Βαλένθια
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης-Λοκομοτίβ Κουμπάν
Μάλαγα-Μπάγερν Μονάχου
Γκραν Κανάρια-Χάποελ Ιερουσαλήμ

3ος αγώνας (08/03, εάν χρειαστεί)
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
Χάποελ Ιερουσαλήμ-Γκραν Κανάρια
Μπάγερν Μονάχου-Μάλαγα
Βαλένθια-Χίμκι


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x