Ελλάδα

Σε κατάσταση… αναμονής ο Ολυμπιακός

Οι διεργασίες για την απόκτηση γκαρντ και πάουερ φόργουορντ συνεχίζονται χωρίς βιασύνη στον Ολυμπιακό, με τους στόχους να είναι ξεκάθαρους. Μένει όπως όλα δείχνουν ο Καββαδάς.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη για δύο χρόνια και η απόκτηση του Κεμ Μπιρτς στη θέση του Οθέλο Χάντερ, έχουν μετατρέψει το φετινό καλοκαίρι στο πιο εύκολο μεταγραφικά για τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές Ελλάδας, έχοντας σύμμαχο την διατήρηση του «κορμού» τους, κινούνται χωρίς πίεση και βιασύνη για την ολοκλήρωση δύο ακόμα μεταγραφών βασικών παικτών, ώστε να «κλείσουν» το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Παράλληλα, βρίσκονται στα διαδικαστικά για τον τρίτο σέντερ, αλλά και την προσθήκη νεαρών παικτών.

Οι στόχοι για τη θέση «1-2» και «4», έχουν λίγο-πολύ ξεκαθαρίσει και τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις. Ο Τέιλορ Ρότσεστι και ο Οκάρο Γουάιτ, είναι οι παίκτες που έχει στη κορυφή της λίστας ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις που θα ενεργοποιηθούν αν κάτι δεν πάει καλά με τους δύο Αμερικανούς. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να κινηθεί για κάποιον άλλο παίκτη στις δύο αυτές θέσεις, αν προκύψει καλύτερη περίπτωση από τους δύο προαναφερθέντες.

Ο Ρότσεστι, αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία του είναι να φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Οι πρωταθλητές, περιμένουν να πάρει στα χέρια του την ελευθέρας του για να προχωρήσουν στις τελικές διαπραγματεύσεις. Για την ώρα, υπάρχει διαφορά στο οικονομικό που εκτιμάται πως αν όλα πάνε καλά με την ομάδα του Ισραήλ θα γεφυρωθεί και ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας τη σεζόν 2014-15 θα πλαισιώσει τον Βασίλη Σπανούλη στα γκαρντ.

Η περίπτωση του Οκάρο Γουάιτ, θα ξεκαθαρίσει όπως όλα δείχνουν οριστικά στα μέσα Ιουλίου. Γιάννης Σφαιρόπουλος και Χρήστος Σταυρόπουλος, θα τον παρακολουθήσουν στο Summer League του Λας Βέγκας όπου θα συμμετάσχει με τους Ορλάντο Μάτζικ. Η πρόταση που έχει γίνει στον πρώην παίκτη του Άρη είναι αποδεκτή, ο ίδιος όμως θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Αν δεν τα καταφέρει, εκτιμάται πως οι «ερυθρόλευκοι» με την κουβέντα που θα κάνουν μαζί του, θα τον πείσουν να υπογράψει και να πλαισιώσει στο «4» τον Γιώργο Πρίντεζη.

Σε ότι αφορά το θέμα του τρίτου σέντερ, ο Βασίλης Καββαδάς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018 και μέρα με τη μέρα κερδίζει πόντους για να παραμείνει στο ρόστερ και να πάρει ευκαιρίες να καθιερωθεί στην ομάδα. Έχει παρουσιάσει σημαντική βελτίωση, έκανε εξαιρετική σεζόν με τον Αρκαδικό, ενώ και με την Εθνική έχει πάρει καλό βαθμό στα φιλικά. Η περίπτωση του Γιώργου Μπόγρη έχει ατονήσει, λόγω της διστακτικότητας του διεθνούς σέντερ αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής του, αλλά και μία διαφορά που υπάρχει στο οικονομικό.

Τέλος, θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της απόκτησης του 16χρονου γκαρντ, Νίκου Αρσενόπουλου. Ο παίκτης της Ακαδημίας Αθηνών έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, ξεναγήθηκε στο ΣΕΦ και πιθανότατα θα συμμετάσχει κανονικά και στην προετοιμασία.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x