Ελλάδα

Σε πρώιμο στάδιο οι επαφές Ολυμπιακού για ΣΕΦ

Υπαρκτό, αλλά για την ώρα σε φιλολογικό επίπεδο είναι το θέμα της παραχώρησης του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Θετικοί οι «ερυθρόλευκοι» που περιμένουν επίσημες προτάσεις. Το sportfm.gr έχει το ρεπορτάζ.

Το γηπεδικό ζήτημα του μπασκετικού Ολυμπιακού ήρθε μετά από αρκετό καιρό στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την πρόθεση της Κυβέρνησης να δημιουργηθούν γήπεδα με κοινή ανάπλαση χώρων και να αξιοποιήσει αθλητικούς χώρους παραχωρώντας τους σε ιδιώτες.

Το θέμα της παραχώρησης του ΣΕΦ στους «ερυθρόλευκους», ήρθε ως συνέχεια των χθεσινών αποκαλύψεων για τις διαβουλεύσεις της Κυβέρνησης για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Το ρεπορτάζ, αναφέρει πως η Κυβέρνηση έχει ήδη προτείνει στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφούς Αγγελόπουλους, την παραχώρηση του φαληρικού γηπέδου για ιδιωτική χρήση, υπόθεση που έχει αρκετό παρελθόν, παρόν και πιθανότατα και μέλλον.

Τo sportfm.gr, έψαξε το θέμα και έχει όλες τις τελευταίες πληροφορίες που αναφέρουν τα εξής: Η πρόθεση της Πολιτείας να παραχωρηθεί το ΣΕΦ είναι δεδομένη, καθώς και προ καιρού με αφορμή το ΤΑΪΠΕΔ και την παραχώρηση δημόσιων εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, είχε βγει στον «αφρό» αυτή η πρόθεση. Άνθρωποι του Υφυπουργείου, έχουν όντως επικοινωνήσει με την πλευρά των «ερυθρόλευκων», όμως για την ώρα, δεν έχει κατατεθεί επίσημα κάποια πρόταση με συγκεκριμένα νούμερα ή αξιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης. Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν είναι καθόλου αρνητικός στο ενδεχόμενο, αρκεί η πρόταση και οι αξιώσεις να είναι συμφέρουσες για να περάσει στην κατοχή του το γήπεδο.

Για την ώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας τηρούν στάση αναμονής και δεν παίρνουν θέση, καθώς αυτό θα ήταν ανούσιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Στο παρελθόν άλλωστε, και αφού δεν καρποφόρησε με υπευθυνότητα της Πολιτείας και τον Ολυμπιακών Ακινήτων η πρόταση της ΚΑΕ για το κλειστό του Ελληνικού, ο Ολυμπιακός είχε εκφράσει την πρόθεσή του να πάρει υπό την σκέπη του το ΣΕΦ ή τουλάχιστον να μπορεί να επενδύσει για την βελτίωση π.χ. των εξεδρών και του περιβάλλοντα χώρου.

Για την ώρα, έχει δαπανήσει αρκετές χιλιάδες Ευρώ (εκτός της ετήσια ενοικίαση που ουσιαστικά κρατάει όρθιο το γήπεδο και διατηρεί τις θέσεις εργασίας) για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων, ενώ έχει πάρει πολλές αρνήσεις για την τοποθέτηση εξεδρών, αλλά και βελτιωτικών έργων. Σε περίπτωση που η πρόθεση της Κυβέρνησης γίνει πράξη και υπάρξει συμφωνία, ο Ολυμπιακός θα μπορεί να φτιάξει ένα άλλο ΣΕΦ εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να γίνει πολύ πιο όμορφο, άνετο, σύγχρονο και λειτουργικό για τους φιλάθλους. Παράλληλα, θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί εμπορικά με καταστήματα και άλλες δραστηριότητες, καθώς τώρα τα χέρια του είναι «δεμένα».

Όλα αυτά, μόνο αν παρουσιαστεί επίσημο πλάνο από την Κυβέρνηση και υπό την προϋπόθεση πως θα είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο. Για την ώρα, στάση… αναμονής.

Νίκος Ζέρβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x