Ελλάδα

Σε… τελικό playoffs στη Ρόδο ο Άρης!

Ο Άρης νίκησε εμφατικά το Ρέθυμνο με 70-52 και με νίκη στη Ρόδο σε τελικό… οκτάδας με τον Κολοσσό θα παίξει στα playoffs.

Πριν πέντε μέρες δεν είχε καν σωθεί, αλλά τώρα βλέπει playoffs ο Άρης. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου με όπλο και πάλι τη σπουδαία της άμυνα νίκησε 70-52 το Ρέθυμνο στο Nick Galis Hall.

Πλέον οι «κίτρινοι» θα παίξουν την Κυριακή στη Ρόδο με τον Κολοσσό και ο νικητής θα τερματίσει όγδοος παίρνοντας θέση στα playoffs.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ μαζί με τον Ιβάν Μάρας που είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ ξεχώρισαν από τους νικητές. Απογοητευτικό το Ρέθυμνο, που σούταρε 15/57 σουτ εντός πεδιάς, έμεινε οριστικά εκτός playoffs.

Το ματς

Το Ρέθυμνο άρχισε πολύ πιο ζωηρά το ματς (0-5) με τον Ντάνιελς να πετυχαίνει τους οκτώ πρώτους πόντους του και παρότι οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τον Μάρας (9-10), τα σουτ του Γιαννόπουλου βοήθησαν τους Κρητικούς να ξεφύγουν με δέκα (9-19) λίγο πριν βγει το δεκάλεπτο. Ο Άρης επέστρεψε μεταμορφωμένος στη δεύτερη περίοδο και με το τρίποντο του Φλιώνη να δίνει τον τόνο κατάφερε στα μισά του δεκαλέπτου να ισοφαρίσει (25-25). Ο Μποχωρίδης με οκτώ σερί πόντους οδήγησε τους γηπεδούχους στο 34-25, αλλά το αντιαθλητικό του Πουλιανίτη στον Χίκι έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο 34-30 του ημιχρόνου.

inner

Με άμυνα που θύμισε αυτή του Σαββάτου απέναντι στον Πανιώνιο, ο Άρης συνέχισε να έχει ένα μικρό προβάδισμα (37-33), το οποίο μεγάλωσε χάρη και στα μακρινά σουτ από Μπελ και Προύιτ φτάνοντας και στο +11 (49-38). Το Ρέθυμνο έδειχνε να ασφυκτιά και ο Τσαϊρέλης με προσωπικές ενέργειες επέτρεψε στους «κίτρινους» να κλείσουν το δεκάλεπτο στο 53-41. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο, καθώς οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου συνέχισαν να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του παρκέ, με την απόσταση των δύο ομάδων να φτάνει και στους 17 (58-41)και να διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τελικό 70-52.

Δεκάλεπτα: 11-19, 34-30, 53-41, 70-52.
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x