Ελλάδα

Σφαιρόπουλος: «Δεν ήταν άσεμνη η χειρονομία του Σπανούλη»

Με την ίδια ταπεινότητα και σοβαρότητα θα πρέπει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Τον Βασίλη Σπανούλη υπερασπίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως δεν ήταν άσεμνη η χειρονομία του «Kill Bill» μετά το κρίσιμο τρίποντο που πέτυχε, λέγοντας πως δεν ήθελε να προκαλέσει κανέναν.

Από και ‘κει και πέρα και όσον αφορά το ντέρμπι, ο Έλληνας κόουτς χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη της ομάδας του, καθώς το «κλειδί» ήταν η συγκέντρωση στο αμυντικό της πλάνο.

«Δικαιούμασταν 100% τη νίκη. Παίξαμε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι και κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ, μένοντας συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο. Σκόραραν 34 στο πρώτο και 32 στο δεύτερο και δεν τους αφήσαμε να τρέξουν στο ανοικτό γήπεδο. Είχαν ελεύθερα και μαρκαρισμένα σουτ που δεν μπήκαν. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ελαφρύ προβάδισμα ελέγχοντας το ρυθμό, ενώ το ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο μας έδωσε τη διαφορά που κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Συνεχίσαμε την καλή άμυνα και νικήσαμε δίκαια», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συνέχισε:

«Ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Εμείς είμαστε μέσα και στους δύο στόχους μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν».

Για τη χειρονομία του Βασίλη Σπανούλη: «Όταν το γήπεδο καταφερόταν στους παίκτες του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, δεν είδα κανέναν λέει κάτι. Δεν θεωρώ άσεμνη τη χειρονομία επειδή έπιασε τα αυτιά του. Το κάνει ο Ρονάλντο στην Ισπανία και το κάνουν και στο NBA. Όταν παίζεις με 200 σφυγμούς και έχουν προηγηθεί όλα αυτά, κάποτε θα αντιδράσεις. Αλλά, δεν ήταν άσεμνη η χειρονομία κατά τη γνώμη μου. Ο Βασίλης έχει δείξει το ήθος και την αξία του όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι δεν προκάλεσε καθόλου με αυτό που έκανε».

Για την απόδοση του Τρεμέλ Ντάρντεν: «Ο Ντάρντεν είναι κλειδί για εμάς, μάρκαρε τον Τόμας , ο οποίος δεν έβαζε πόντους. Η προσφορά του Ντάρντεν είναι πολύ μεγάλη. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου. Μάρκαρε τον Διαμαντίδη. Υπάρχουν βραδιές που είναι πολύ καλός. Υπάρχουν κι άλλες που δεν είναι. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να είναι σταθερά καλός στην άμυνα. Ναι μεν πήραμε πλεονέκτημα έδρας, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x