Euroleague

Σφαιρόπουλος: «Δεν τιμάει κανέναν η βραδιά στην Μπασκόνια. Με πείσμα και θυμό κόντρα στη Μακάμπι»

Στόχος του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι να δείξει το καλό του πρόσωπο και να αφήσει πίσω του τη βαριά ήττα από την Μπασκόνια, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η ανάκαμψη και η επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, στην Ευρωλίγκα, είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η βαριά ήττα από την Μπασκόνια θα πρέπει να μετατραπεί σε πείσμα και αγωνιστικό θυμό απέναντι στην «ομάδα του λαού».

«Έχουμε αύριο άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι και πάλι, με μία επικίνδυνη ομάδα. Μία ομάδα που παίζει πολύ καλά επιθετικά και με ταχύτητα, με τρανζίσιον και με πολλούς παίκτες ταλαντούχους. Είναι ζητούμε να επιστρέψουμε στις νίκες. Είναι σημαντικό επίσης ότι πρέπει να ανακάμψουμε από την κακή εμφάνιση στο προηγούμενο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Αυτό είναι το ζητούμενο και το θέλουμε όλοι στην ομάδα. Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά από την άμυνα. Να σταματήσουμε το επιθετικό τους παιχνίδι και το εύκολο καλάθι. Να τρέξουμε στην επίθεση για το εύκολο καλάθι και στο σετ παιχνίδι, να έχουμε υπομονή και να διαβάσουμε καλά το παιχνίδι. Θέλουμε και τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί όλα είναι σημαντικά τα παιχνίδια. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε ψηλά και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Με τον κόσμο θα έχουμε και έναν υπολογίσιμο παράγοντα υπέρ μας για να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν η βαριά ήττα από την Μπασκόνια είναι η δυσκολότερη κατάσταση, από άποψη ψυχολογίας, που πρέπει να διαχειριστεί στην ομάδα: «Είναι δύσκολη, αλλά όχι η δυσκολότερη. Ήταν μία δύσκολη βραδιά, που δεν τιμάει κανέναν. Δεν είναι η δυσκολότερη, όμως. Υπήρχαν πιο δύσκολες μέσα στη σεζόν και τη φετινή και την περσινή. Το να μένεις έξω από τους “16” είναι πιο δύσκολο. Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά στεναχωρημένοι. Αυτό, να γίνει πείσμα, θυμός και να αντιδράσουμε. Αυτό περιμένουμε αύριο».

Για τα άσχημα ποσοστά από την περιφέρεια και αν αυτό ρίχνει την ψυχολογία της ομάδας: «Όντως με την Μπασκόνια είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ και δεν τα βάλαμε. Αυτό έριξε την ψυχολογία μας. Εκεί αδυνάτισε και η άμυνά μας και μας πήρε μία κατηφόρα. Σίγουρα πρέπει να αντιδράσουμε. Να είμαστε πιο σκληροί. Κάθε φορά που σουτάρουμε, πρέπει να πιστεύουμε στο σουτ μας. Εγώ πιστεύω στους παίκτες, στις δυνατότητές τους και δεν έχω πει σε κανέναν να μην σουτάρει. Όταν είσαι μόνος σου πρέπει να σουτάρεις. Είναι θέμα πνευματικό όταν χάνω ένα σουτ, δεύτερο και τρίτο, να είμαι έτοιμος να βάλω το επόμενο».

Για να καταλήξει ο κόουτς του Ολυμπιακού: «Έχουμε πολλά παιχνίδια σε αυτό το διάστημα και είναι δύσκολο να το διαχειριστείς και να προετοιμαστείς. Από την άλλη, σε ωθεί το πρόγραμμα να ξεπερνάς το παιχνίδι και να αφοσιώνεσαι στο επόμενο. Είναι μία καλή ευκαιρία για να αντιδράσουμε. Έχουμε μια καλή ευκαιρία να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x