Ελλάδα

Σήκωσε κούπα μετά από θρίλερ η ΑΕΚ

Την κατάκτηση του Bosch Rexroth Cup πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε δύσκολα της διοργανώτριας Βίτσμπουργκ με 87-85. Ο Λαρεντζάκης με δύο βολές στο τέλος χάρισε τη νίκη στην Ένωση.

Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά ωστόσο η ΑΕΚ κατάφερε τελικά να επικρατήσει της Βίτσμπουργκ με 87-85 και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Bosch Rexroth Cup, μπροστά σε 3.500 φίλους της γερμανικής ομάδας.

Για να το πετύχει αυτό ωστόσο η Ένωση χρειάστηκε να ολοκληρώσει μία σημαντική ανατροπή αλλά και να ευστοχήσει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης σε δύο βολές 9'' πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Αγωνιστικά η Ένωση παρουσίασε για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικό πρόσωπο επιθετικά ωστόσο στην άμυνα έδειξε πως χρειάζεται ακόμη δουλειά.

Στην πρώτη περίοδο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, ωστόσο οι Γερμανοί ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι στην πρώτη διακοπή με 26-24. Παρόμοια ήταν και η εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο ένα ξέσπασμα της Βίτσμπουργκ λίγο πριν το τέλος επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάνε στην ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 52-48.

Στον ίδιο ρυθμό κύλησε και το 2ο μέρος με την ΑΕΚ να παίρνει κεφάλι στο σκορ στο 28’ με 61-62 και τους γηπεδούχους να αντειδρούν και πάλι και με ένα 6-0 να καταφέρνουν να χτίσουν μία διαφορά 5 πόντων (67-62).

Στο 4ο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου, μπήκαν αποφασισμένοι για την νίκη και με ένα επί μέρους σερί 14-5 προηγήθηκαν τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη με 76-72. Η Βίτσμπουργκ ωστόσο δεν ήταν διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα και έφερε ξανά το σκορ σε απόλυτη ισορροπία 19'' πριν το τέλος (85-85). Σε εκείνο το σημείο έκανε την εμφάνιση του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο διεθνής φόργουορντ στην τελευταία επίθεση της Ένωσης κέρδισε φάουλ, πήγε στην γραμμή των βολών από όπου ήταν απόλυτα εύστοχος δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στο δικέφαλο. Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού η Βίτσμπουργκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει με την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τη νίκη και μαζί την κούπα της διοργάνωσης.

Το κύπελλο παρέλαβε ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος το παρέδωσε στον Δημήτρη Μωραϊτη.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 52-48, 67-62, 85-87

ΒΙΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Γκαντί 14 (2), Κράτζερ 3, Στάκι 13 (2), Λόντσαρ 19 (2), Ολισεβίτσιους 22 (4), Λιπκεβίτσιους 5, Κοβάτσεβιτς, Χάμοντς 8 (2), Χόφμαν, Μάνγκολντ 1.

ΑΕΚ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Ελονού 4, Τζέιμς 13 (1), Γκριν 17 (1), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 13 (3), Άτιτς 6, Μπάρλοου 9 (2), Τσαλμπούρης 6, Καμπερίδης 1, Μωραΐτης, Μαυροειδής 11, Λαρεντζάκης 7 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x