Ελλάδα

«Σημαντική η ξεκούραση, δεν είμαστε ρομπότ»

Θετική εξέλιξη θεωρούν Σλούκας και Παπανικολάου ότι στο νέο καλεντάρι της FIBA προβλέπεται τουλάχιστον ένα ελεύθερο καλοκαίρι ανα τετραετία για τους διεθνείς.

Στο νέο καλεντάρι της FIBA θα υπάρξουν «παράθυρα» για τα ματς των εθνικών ομάδων, ενώ οι παίκτες θα βρουν την ευκαιρία να ξεκουράζονται τουλάχιστον για ένα καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια, όπως το επόμενο του 2018.

Οι Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας μίλησαν για το θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA, λέγοντας πως η ξεκούραση είναι πολύ σημαντική.

Ο γκαρντ της Φενέρ τόνισε: «Η FIBA δείχνει ότι σέβεται τους παίκτες και αποδεικνύει ότι δε μας βλέπει σαν ρομπότ", για να συμπληρώσει πως "ήταν μία έξυπνη απόφαση. Εκτός από τις ημέρες ξεκούρασης, δίνει στους παίκτες και την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους και στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να βελτιωθούν και δεν έχουν χρόνο να το κάνουν αυτό μέσα στην σεζόν».

Από την πλευρά του ο παίκτης του Ολυμπιακού επισήμανε: «Η ξεκούραση είναι σημαντική, επειδή δεν είμαστε μηχανές. Αν έχεις κάποιο ρεπό μέσα στην σεζόν το χρησιμοποιείς για να ξεκουραστείς. Ένα ελεύθερο καλοκαίρι όμως σου δίνει την ευκαιρια να πάρεις μία ανάσα, αλλά και να δουλέψουμε πάνω σε στοιχεία του παιχνιδιού μας. Νομίζω ότι αυτή η απόφαση αναγνωρίζει την αφοσίωση των παικτών στις εθνικές τους ομάδες και αυτό είναι όμορφο, επειδή θα τους βοηθήσει να έχουν περισσότερα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο».

Το καινούριο καλεντάρι θα μειώσει 26% το πρόγραμμα προετοιμασίας των παικτών κατά τη διάρκεια ενός Ολυμπιακού κύκλου (μια τετραετία). Σε περίπτωση που υπάρχουν Ολυμπιακοί, Παγκόσμιο και Εurobasket στην τετραετία, η περίοδος προετοιμασίας θα είναι 139 μέρες σε σχέση με τις 162 που ήταν πριν. Αν μιλάμε μόνο για Παγκόσμιο και Eurobasket τότε θα υπάρχει μείωση 39% (από 169 σε 97). Τέλος οι παίκτες θα ξεκουράζοντας ένα καλοκαίρι κάθε 4 χρόνια (2018, 2022, 2026).

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x