Euroleague

«Σινάν Ερντέμ»: Το στολίδι του Βοσπόρου

Για δεύτερη φορά στην μικρή ιστορία του, το «Σινάν Ερντέμ» θα φιλοξενήσει Final Four της Ευρωλίγκας. Το sportfm.gr σας το… παρουσιάζει.

Η έδρα και του φετινού Final Four μετά από το ιστορικό για τον Ολυμπιακό του 2012, είναι και πάλι το «Sinan Erdem Spor Salonu». Το χωρητικότητας 16.000 φιλάθλων πανέμορφο κλειστό βρίσκεται στην περιοχή Ατακίοϊ στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης και κατασκευάστηκε για τις ανάγκες του Παγκόσμιου πρωταθλήματος μπάσκετ το 2010 στην Τουρκία.

Το πολυτελές αυτό γήπεδο, πήρε το όνομά του από τον Σινάν Ερντέμ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Τούρκικης Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1989 έως και το 2003, οπότε και απεβίωσε. Αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο κλειστό χώρο πολλαπλών χρήσεων στη χώρα, καθώς εκτός από αγώνες μπάσκετ, έχει φιλοξενήσει τένις, κολύμβηση αλλά και συναυλίες. Η τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ, θα το χρησιμοποιήσει και για το προσεχές Ευρωμπάσκετ του 2017.

Εκτός από έδρα της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τη Φενέρμπαχτσε πριν χτιστεί η «Ulker Sports», ενώ από τη νέα σεζόν θα είναι πιθανότατα η έδρα της Εφές Αναντολού και της Γαλατάσαραϊ, λόγω ανακατασκευής του «Αμπντί Ιπεκτσί».

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x