Ελλάδα

Σίνγκλετον στον ΣΠΟΡ FM: «Είναι ευλογία να παίζεις στο ΟΑΚΑ»

Δεμένος με τον κόσμο του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Κρις Σίνγκλετον. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είπε ότι δεν γίνεται να μην αγαπήσεις τέτοιους φιλάθλους και χαρακτήρισε ευλογία το να παίζεις στο ΟΑΚΑ.

Ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και αγωνίζεται για ένα τόσο θερμό κοινό δήλωσε ο Κρις Σίνγκλετον.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Αμερικανός σημείωσε ότι δεν γίνεται να μην αγαπήσεις φιλάθλους σαν αυτούς των «πράσινων» και χαρακτήρισε ευλογία το να παίζεις στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες της ομάδας, τονίζοντας ότι μπορεί ανεξαρτήτως αντιπάλου και πλεονεκτήματος έδρας να προκριθεί στο Final Four της Ευρωλίγκας.


Συνέντευξη στους Νικολέττα Γκαρέτσου και Δημοσθένη Καραμούζα.

Το ποσοστό σου στα τρίποντα έχει βελτιωθεί φέτος ακόμη περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Είναι κάτι που το δουλεύεις ατομικά;

«Ναι φυσικά και είναι! Δουλεύω καθημερινά, αλλά όλα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Οι συμπαίκτες μου δίνουν αυτοπεποίθηση».

Είναι πολύ πιθανό να μην εξασφαλίσετε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Αναλογιζόμενος αυτό πιστεύεις ότι θα καταφέρετε να είστε παρόντες στο φάιναλ-φορ;

«Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος λέω το ίδιο. Ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ανεξαρτήτως με το ποιον παίζουμε, από την ΤΣΣΚΑ μέχρι την Κίμκι και τον Ολυμπιακό, πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε στους 4. Αυτή είναι η νοοτροπία μου, παίζω για να κερδίσω».

Πολλοί άνθρωποι ασκούν κριτική στην Ευρωλίγκα για το γεγονός ότι δεν βάζει τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής την ίδια ώρα. Ποια η άποψη σου πάνω σε αυτό;

«Το κοιτάνε καθαρά από την επιχειρηματική σκοπιά. Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί, ο σκοπός είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να δουν όλα τα παιχνίδια και έτσι τους δίνεται η ευκαιρία».

Πώς σου φαίνεται το ελληνικό Πρωτάθλημα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό ;

«Πιστεύω ότι πέρυσι είχαμε περισσότερα κλειστά παιχνίδια. Αλλά νομίζω ότι η ελληνική λίγκα παραμένει πολύ δυνατή, βέβαια ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παραμένουν οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου, αλλά συνολικά είμαι ικανοποιημένος με την πορεία του πρωταθλήματος».

Σε τι θέση προτιμάς να αγωνίζεσαι, σε αυτή του τεσσαριού ή του σέντερ;

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πάνω από όλα να παίζω. Όταν βρίσκομαι στο παρκέ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και θέλω να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Χωρίς πολλά λόγια, απλά θέλω να παίζω».

Mια επιτυχημένη σεζόν στην Ευρώπη, θα οδηγήσει σε ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ;

«Και ναι και όχι. Μπορεί να κάνεις μια άψογη σεζόν και παρόλα αυτά να μην σε προσέξουν όσο πρέπει. Αλλά δεν σκέφτομαι για αυτά τώρα, το μόνο που με απασχολεί είναι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή».

Παρακολουθείς ΝΒΑ; Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το πρωτάθλημα φέτος;

«Φυσικά και παρακολουθώ! Είναι αναμενόμενο ότι οι Καβαλίερς και οι Γουόριορς θα διεκδικήσουν τον τίτλο αλλά είναι και άλλες ομάδες. Πάρε για παράδειγμα τους Θάντερ ή τους Ρόκετς. Βέβαια έχουμε και τους Ράπτορς αλλά και τους Σέλτικς. Για μένα θα κριθεί ανάμεσα σε αυτές τις τέσσερις».

Πώς νιώθεις όταν αγωνίζεσαι στο ΟΑΚΑ;

«Απλά το λατρεύω! Η ενέργεια σε πλημμυρίζει και θέλεις να δώσεις τα πάντα μέσα στο παρκέ. Μερικές φορές πιστεύεις ότι έχεις φτάσει στα όρια σου, αλλά οι φίλαθλοι με τα τραγούδια και την ενέργεια τους σε ωθούν να κάνεις την υπέρβαση. Είναι απλά ευλογία για μένα να παίζω μπροστά σε αυτό το κοινό, μέσα στο ΟΑΚΑ.

Έχω παίξει και στο εξωτερικό σε γεμάτα γήπεδα όπως για παράδειγμα στην Κίνα, αλλά εκεί το κοινό είναι τελείως διαφορετικό. Είναι σαν να παρακολουθούν μια κινηματογραφική ταινία ή μια παράσταση στο θέατρο. Στο ΟΑΚΑ αντιθέτως ο κόσμος ζει τις φάσεις και το ρυθμό του παιχνιδιού. Συμμετέχουν ενεργά σε ότι συμβαίνει. Δεν γίνεται να μην αγαπήσεις αυτό το κοινό του Παναθηναϊκού»!


Κεφάλαιο βία… Έχεις ποτέ σου φοβηθεί εξαιτίας των επεισοδίων που παρακολουθούμε στα ελληνικά γήπεδα;

«Έχω φοβηθεί εν μέρει, ναι. Έχω μεγαλώσει όμως σε δύσκολες συνθήκες και ξέρω να προφυλάσσω τον εαυτό μου. Οπότε ήθελα μεν προστατευτώ, αλλά δεν ένιωθα ότι ήμουν εκτεθειμένος σε άμεσο κίνδυνο».

Αν μπορούσες να επιλέξεις έναν οποιονδήποτε παίκτη από την Ευρώπη για συμπαίκτη σου στον Παναθηναϊκό, ποιόν θα διάλεγες;

«Θα διάλεγα τον Γιάν Βέσελι. Έχουμε ιστορία εμείς οι δύο. Είναι ο άνθρωπος μου και παράλληλα ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ήμασταν μαζί στους Γουίζαρντς. Μιλάμε σχεδόν κάθε εβδομάδα και είμαστε πολύ κοντά».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το τέλος της σεζόν;

«Θα πάω πίσω στην πατρίδα. Θα κάνω διακοπές. Θα δω την οικογένεια μου. Γενικότερα θα ζήσω τη ζωή μου εκείνο το διάστημα. Είμαι ευλογημένος με μια πολύ καλή ζωή και θέλω να την χαρώ».

Έχεις πλέον κάνει πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Πες μας όμως κάτι, η υποδοχή σου ήταν ζεστή από την αρχή;

«Από την πρώτη στιγμή τα παιδιά στην ομάδα με έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Όλοι ανεξαιρέτως. Φυσικά ο Νικ Καλάθης βοήθησε πολύ σε αυτό γιατί είναι χρόνια στην ομάδα. Οπότε ναι, εξαρχής η υποδοχή ήταν πολύ ζεστή»!

Ο Κρις Σίγκλετον μας έχει δείξει όλα όσα μπορεί να κάνει πάνω στο παρκέ, ή υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

«Όποιος με ξέρει γνωρίζει ότι είμαι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου. Ξέρω πότε τα κάνω χάλια, ξέρω πότε πάω καλά και πότε μπορώ να προσφέρω περισσότερα. Πολλές φορές ζητάω συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου γιατί νιώθω ότι δεν έδωσα όλα όσα μπορούσα. Όταν κοιτάζεις πίσω πάντα καταλαβαίνεις τι πρέπει να διορθώσεις και αν μπορούσες να δώσεις κάτι παραπάνω. Εγώ έτσι δουλεύω».

Ποιος ήταν ο πιο σκληρός αντίπαλος που αντιμετώπισες στην Ευρώπη;

«Ο Λούκα Ντόνσιτς στο πρώτο παιχνίδι που ήρθαμε αντιμέτωποι. Βέβαια υπάρχουν τόσοι πολλοί ταλαντούχοι παίκτες και πρέπει πάντα να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο. Απλώς ξεχωρίσω αυτόν για όσα έχει καταφέρει τη φετινή σεζόν. Δουλεύει σκληρά και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Πάντα όμως ο δυσκολότερος αντίπαλος ενός αθλητή είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Πρέπει να πιστεύεις σε σένα, στους συμπαίκτες σου και να προσπαθείς κάθε μέρα να γίνεσαι ολοένα και καλύτερος».

Τι εύχεσαι κάθε νύχτα πριν πας για ύπνο;

«Aπλά να είμαι υγιής. Αυτή είναι βάση για τα υπόλοιπα. Είμαι ευλογημένος και δεν παραπονιέμαι για τίποτα. Σκέφτομαι τις όμορφες στιγμές και προχωράω μπροστά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x