Euroleague

Σκόρπισε τρόμο η απίστευτη ΤΣΣΚΑ και ο… Τεόντοσιτς!

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη. Με «σεληνιασμένο» τον Τεόντοσιτς (20π., 11 ασίστ) και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, οι πρωταθλητές Ευρώπης διέλυσαν την Γαλατά με 109-84.

Ασύλληπτο πάρτι μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι Μοσχοβίτες έκαναν ό,τι ήθελαν στο κατάμεστο γήπεδο της Γαλατάσαραϊ κι όταν είδαν τους Τούρκους να επιχειρούν comeback, μειώνοντας σε 70-76, πάτησαν γκάζι, «σεληνιάστηκαν» και επικράτησαν με το εκκωφαντικό 109-84.

Πράγματα και θαύματα από τον Τεόντοσιτς που σταμάτησε στους 20 πόντους (5/10 τρίποντα), ενώ κατέγραψε και 11 ασίστ. Από κοντά ο killer Ντε Κολό με 22 πόντους (8/12 σουτ), έβαλαν γερά το λιθαράκι τους οι Τζάκσον (16π.) και Φριτζόν (15π.), με την περιφέρεια των πρωταθλητών Ευρώπης να μην έχει αντίπαλο... Από πλευράς ηττημένων –που έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια μετά το 28’- 16 πόντους σημείωσε ο Γκιουλέρ (5ασίστ), 15 ο Τάιους, 12 ο Ντέι και από 11 οι Πρέλτζιτς-Σμιθ.

Το ματς

Άκρως επιθετικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, με τους Γκιουλέρ και Κουρμπάνοφ να αναλαμβάνουν δράση στην επίθεση και να διαμορφώνουν το 8-8 στο 3’. Το τέμπο παρέμενε το ίδιο, Γαλατάσαραϊ και ΤΣΣΚΑ έβρισκαν άνετα λύσεις στο σκοράρισμα, με την ρωσική αρκούδα να διατηρεί οριακό προβάδισμα, 17-18. Η είσοδος στο παρκέ των Τεόντοσιτς-Χάινς-Φριτζόν άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο πρώτος οργάνωνε και μοίραζε ασίστ με κλειστά μάτια, ο δεύτερος σκέπαζε τα καλάθια και τελείωνε υποδειγματικά τις φάσεις, ενώ ο τρίτος έμοιαζε μόνιμη απειλή για τους Τούρκους. Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 10-1 στο τελευταίο τρίλεπτο, κλείνοντας την περίοδο στο +9, 18-27.

Ο Σμιθ… τρελάθηκε προς στιγμήν, πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους (δύο τρίποντα) και μείωσε σε 27-31, προκαλώντας παροξυσμό στο κατάμεστο γήπεδο. Η απάντηση όμως ήταν άμεση και… καταιγιστική! Ο Τεόντοσιτς βρήκε το χέρι του, ευστόχησε σε τρία τρίποντα(!) και εκτόξευσε τη διαφορά στο 14’, 29-42. Η ΤΣΣΚΑ ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, δεν έχανε… επίθεση, είχε πλουραλισμό μπροστά, ενώ οι Αμερικανοί της Γαλατά δε μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό. Και δια χειρός Τζάκσον, η ομάδα του Ιτούδη έφτασε στο +15, 34-49. Ο Τεόντοσιτς ήταν ασυναγώνιστος, έφτασε τους 15 πόντους σε μια μόλις περίοδο και οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ρωσική αρκούδα στο… άνετο 45-57 του ημιχρόνου, με τον Γκιουλέρ από την άλλη να προσπαθεί να σώσει ό,τι σωζόταν. Η αποβολή του Ντέντον με δύο τεχνικές ποινές για «θέατρο» ξεσήκωσε το κοινό, προκάλεσε μέχρι και ρίψη αντικειμένου με συνέπεια να υπάρξει ολιγόλεπτη διακοπή μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα στο ημίχρονο.

Υπνωτισμένη μπήκε στο δεύτερο μέρος η ΤΣΣΚΑ (με τον Τεόντοσιτς στον πάγκο). Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Αμερικανοί της Γαλατάσαραϊ και ο Γκιουλέρ, μειώνοντας μετά από ώρα στους 7, 54-61, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα πάνω τους, έβλεπαν πιο εύκολα το αντίπαλο καλάθι και παρά τις προσπάθειες των Τεόντοσιτς-Φριτζόν να κρατήσουν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, ο Πρέλτζιτς ευστόχησε από τα 6,75 και διαμόρφωσε το 66-71 στο 26’. Η ρωσική αρκούδα έδειξε να… χωλαίνει, η Γαλατά είχε το μομέντουμ, αλλά έχοντας πλησιάσει εκ νέου στους έξι (70-76) πετούσε τις ευκαιρίες της να… σφίξει ακόμα περισσότερο τον κλοιό. Και φυσικά σε αυτό το επίπεδο, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν συγχωρούν… Αφού, λοιπόν, γλίτωσαν σε 2-3 περιπτώσεις, στο τελευταίο δίλεπτο πάτησαν εκ νέου γκάζι και έκλεισαν την τρίτη περίοδο ξανά σε διψήφια επίπεδα, 71-81.

Πριν καλά-καλά πεις «ΤΣΣΚΑ», η ομάδα του Ιτούδη είχε τελειώσει οριστικά τη σεμνή τελετή. Με ένα γρήγορο 9-0 ως το 32’, έφτασε στο +19 (71-90) και ουσιαστικά μάθαμε πρόωρα το ποιος θα είναι ο νικητής στο Abdi Ipekci. Παράσταση για έναν ρόλο τα εναπομείναντα λεπτά στην Τουρκία, με τους παίκτες της Γαλατάσαραϊ να καταρρέουν εντελώς, να μην προβάλλουν αντίσταση σε καμία άκρη του παρκέ και τους πρωταθλητές Ευρώπης να μην σταματούν το «πάρτι» και τους Ντε Κολό-Τεόντοσιτς να οργιάζουν, προτού γραφτεί το εμφατικό 109-84.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 45-57, 71-81, 84-109

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x