Euroleague

«Σκότωσε» την Μπαρτσελόνα ο Ερυθρός Αστέρας

Έχυσε την καρδάρα με το γάλα στο Βελιγράδι η Μπάρτσα. Αν και προσωρινά έφερε τούμπα τον Ερ. Αστέρα, στο τελευταίο δίλεπτο τα έκανε… μαντάρα και οι ψυχωμένοι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη νίκη, 90-82.

Σκληρό μάθημα… προσέφερε στην Μπαρτσελόνα ο Ερυθρός Αστέρας. Αν και οι Καταλανοί βρέθηκαν από νωρίς να χάνουν με διψήφιες διαφορές, κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας να φέρουν… τούμπα την κατάσταση, να περάσουν μπροστά με έναν (79-80), αλλά στο τέλος έκαναν τα πάντα λάθος και οι ψυχωμένοι Σέρβοι πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 90-82 για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στο 1-1 το ρεκόρ των δύο ομάδων, πλέον, αλλά το αποψινό αποτέλεσμα ίσως κοστίσει... αρκετά στους «μπλαουγκράνα», δεδομένου πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποδυναμωμένοι φέτος και πιθανόν να μην κάνουν πολλά... χουνέρια.

Το δίδυμο Ρότσεστι (22 πόντους, 7 ασίστ) Μπιέλιτσα (23 πόντους) ήταν… όλα τα λεφτά για τους μεγάλους νικητές, με τους Άντιτς (10 πόντους, 9 ριμπάουντ) και Λεσόρ (13 πόντους, 9 ριμπάουντ) να βάζουν τις… πινελιές τους. Από πλευράς ηττημένων, 16 πόντους έβαλε ο Σεραφέν, αλλά με προσφορά κυρίως στο πρώτο μέρος, 14 είχε ο Ερτέλ και άλλες 11 ασίστ (ο κινητήριος μοχλός της ανατροπής) και άλλους 10 ο Τόμιτς.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 44-32, 62-57, 90-82

inner
inner

Το ματς

Με τους Ρότσεστι, Μπιέλιτσα, Λεσόρ να σέρνουν το… χορό, ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πολύ καλύτερα στο ματς και με τον κόσμο να.. βράζει στην εξέδρα, προηγήθηκε 20-10 της Μπαρτσελόνα! Οι μπλαουγκράνα δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό κόντρα στους ψυχωμένου ερυθρόλευκους και μοιραία έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -11, 24-13. Οι Σέρβοι ήταν δύσκολο να συνεχίσουν στο ίδιο φρενήρη τέμπο, ωστόσο η είσοδος του Άντιτς προσέφερε πολύτιμες λύσεις επιθετικά, την ώρα που οι Καταλανοί… δεν έβγαζαν αντίδραση και η διαφορά δεν έπεφτε, 33-20 στο 23’. Ο Σεραφέν πήρε το… όπλο του και με έξι γρήγορους πόντους, ανάγκασε τον κόουτς του Αστέρα να καλέσει τάιμ-άουτ, αφού είδε την Μπαρτσελόνα να πλησιάζει στους πέντε, 33-28. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχασαν τη ψυχραιμία τους, το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων κράτησε… ελάχιστα και τελικώς δύο τρίποντες «βόμβες» του Ρότσεστι στην εκπνοή του πρώτου μέρους, επανέφεραν… καλό μαξιλαράκι στον Αστέρα, για το 44-32 του ημιχρόνου.

Οι Σέρβοι όχι μόνο διατηρούσαν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά το έκαναν και… εύκολα, με τον Φελντέιν να μπαίνει στην εξίσωση και να στέλνει τη διαφορά στους 14 πόντους (55-41) απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που έμοιαζε ανήμπορη να βρει κάποιο… αποκούμπι επιθετικά και να παίξει –επιτέλους- άμυνα. Σε εκείνο το σημείο, ο Ερτέλ αποφάσισε να παίξει… μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα. Μετά από εντυπωσιακό προσωπικό show, ο Γάλλος –που ήταν άποντος ως τότε- έβαλε εννιά πόντους μέχρι τη λήξη της τρίτης περιόδου, «σέρβιρε» στον αφύλαχτο Οριολά στη γωνία κι αυτός στην εκπνοή διαμόρφωσε το 62-57, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τους γηπεδούχους! Πάνω που η Μπάρτσα έδειχνε να έχει το μομέντουμ, ο Ντόμπριτς δήλωσε «παρών» και με μεγάλα καλάθια, προκάλεσε… σεισμό στο γήπεδο για το 70-59.

Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο… δεν τα έχασαν και με τον Χάνγκα να δίνει λύσεις επιθετικά, κατάφεραν να επιστρέψουν ξανά, μειώνοντας σε 73-69. Ο Ρότσεστι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει όρθιο τον Αστέρα, ωστόσο το δίδυμο Ερτέλ-Τόμιτς συνεργαζόταν με… κλειστά μάτια (εντυπωσιακές ασίστ του πρώτου και εντυπωσιακά τελειώματα του δεύτερου) και οδήγησαν στην ανατροπή για το 79-80 στο 37’! Μπιέλιτσα-Ρότσεστι πέτυχαν τους επόμενους επτά πόντους των ερυθρολεύκων, οι Καταλανοί ανεξήγητα έπαθαν νέο black out και με 86-82, 20’’ πριν τη λήξη, δεν υπήρχε επιστροφή, με τον Τόμιτς να αστοχεί με hook, που ίσως να έδινε… ελπίδα στους φιλοξενούμενους. Οι δύο προαναφερθέντες των Σέρβων «υπέγραψαν» μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού το τελικό 90-82.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x