Ελλάδα

Σκουλίδας στο sport-fm.gr: «Σήμερα ο Άτιτς είναι… εχθρός»

Πανέτοιμη για τον καθοριστικό προημιτελικό του Ευρωπαϊκού U20 η Εθνική. «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βοσνία», δηλώνει ο Δ. Σκουλίδας και μιλά για τη μονομαχία με το νέο του συμπαίκτη στην ΑΕΚ.

Αυτός δεν είναι προημιτελικός, αλλά… τελικός. Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει απόψε (18:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6) τη Βοσνία και με νίκη κάνει το άλμα για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Το πανεύκολο 5/5 δεν (πρέπει να) ξεγελά κανέναν. Η αποψινή αντίπαλος δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Πρόκειται για μία πανύψηλη ομάδα (μέσο όρο ύψους 1,98μ.), με πολύ ταλαντούχους παίκτες, όπως ο Έντιν Άτιτς που ανήκει στην ΑΕΚ, ο Καράχοτζιτς (της Μάλαγα), ο Πόλουτακ και ο Λάζιτς, που μάλιστα είχε κερδίσει πέρσι την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό U18 του Βόλου, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά κοινά στελέχη από πέρσι.

Ο Διονύσης Σκουλίδας, πάντως, δεν φοβάται. Ούτε τα προβλήματα γαστρεντερίτιδας που έπληξαν την ομάδα την πλέον ακατάλληλη στιγμή (αμφίβολοι οι Μουράτος, Μπιλλής και Τσαλμπούρης), ούτε τον αντίπαλο, ούτε το άγχος. Μιλώντας στο sport-fm.gr ο 20χρονος φόργουορντ μίλησε για το μεγάλο ματς και την αναμέτρηση με τον προσεχώς συμπαίκτη του στην ΑΕΚ, Έντιν Άτιτς, τον οποίο όπως είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου βλέπει για την ώρα μόνο σαν… εχθρό.

inner

Αναλυτικά η συνέντευξη στον Χρήστο Ρομπόλη

-Η μεγάλη ώρα έφτασε. Πώς περιμένεις το ματς με τη Βοσνία;
«Είναι κάτι που περιμένουμε όλοι. Στην ουσία δεν έχει βρεθεί αντίπαλος που να μας κοντράρει ως τώρα, αλλά στον προημιτελικό έχουμε μπροστά μας μια ομάδα που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πιστεύω πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Βοσνία σαν σύνολο. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, αλλά θεωρώ πως σαν σύνολο υπερτερούμε. Είμαστε μια καλή παρέα και πιστεύω πως αυτό είναι που θα μας ξεχωρίσει και θα μας δώσει τη νίκη».

-Σε ανησυχεί το γεγονός ότι η ομάδα μέχρι τώρα είχε εύκολο δρόμο και θα παίξει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της στο πλέον καθοριστικό σημείο χωρίς να έχει κολυμπήσει στα βαθιά;
«Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν μας έδωσαν αυτοπεποίθηση. Καλό θα είναι να μην σκεφτόμαστε ότι έχουμε κερδίσει ως τώρα με μεγάλες διαφορές, γιατί το κάναμε απέναντι σε πολύ μέτριες ομάδες. Αν ο καθένας το βάλει καλά στο μυαλό του αυτό, θα είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και ανταγωνιστικοί και θα πάρουμε τη νίκη».

inner

-Θεωρείς λίγο άδικο που μία από τις δύο αυτές ομάδες, Ελλάδα και Βοσνία, θα μείνει εκτός τετράδας;
«Τίποτα δεν είναι άδικο στο μπάσκετ. Ακόμη κι αν χάσουμε αύριο, αυτό θα συμβεί επειδή ο αντίπαλος θα είναι καλύτερος ή επειδή εμείς θα έχουμε κάνει λάθη. Μακάρι να μην την πληρώσει η δική μας ομάδα. Ειλικρινά δεν πιστεύω πως θα είναι η δική μας ομάδα αυτή που θα αποκλειστεί».

-Χρωστάμε κάτι στους Βόσνιους από πέρσι; Γιατί μας είχαν νικήσει πέρσι στο Βόλο, αν και τελικά αυτό δεν στοίχισε…
«Η αλήθεια είναι πως το σκεφτήκαμε και λίγο εκδικητικά, σαν ρεβάνς από πέρσι, αλλά έχουν αλλάξει αρκετά μέλη στις δύο ομάδες. Εμείς που ήμασταν στο Βόλο έχουμε στο μυαλό μας και λίγο την εκδίκηση και είμαστε έτοιμοι για τη νίκη».

-Τα προβλήματα υγείας για κάποιους συμπαίκτες σου ήρθαν τη χειρότερη στιγμή…
«Δυστυχώς οι συγκυρίες δεν μας βοηθούν. Έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά έχουμε τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές και πιστεύω πως όλοι θα είναι εντάξει στον αγώνα με τη Βοσνία».

-Ο κόσμος θα γεμίσει ξανά το γήπεδο, αλλά πλέον έχετε την εμπειρία από προηγούμενες διοργανώσεις να σας επηρεάσει αυτό μόνο θετικά…
«Όντως, μεγαλώνουμε κι εμείς και ωριμάζουμε. Έχουμε περάσει πλέον από την ηλικία που με την παρουσία του κόσμου μπορεί να παρασυρθείς. Έχουμε το μυαλό μας σε αυτά που θέλει ο κόουτς, στο πλάνο μας και στο να δώσουμε τη χαρά της πρόκρισης στον κόσμο. Πιστεύω πως η παρουσία του μόνο καλό θα μας κάνει».

-Απέναντί σου αύριο θα βρεις έναν μελλοντικό συμπαίκτη σου στην ΑΕΚ, τον Έντιν Άτιτς. Έχεις μιλήσει μαζί του;
«Δεν έχω μιλήσει, αλλά χαίρομαι πολύ που είμαι αντιμέτωπος με έναν τέτοιο παίκτη. Είναι πολύ ταλαντούχος κι έχει ακουστεί πολύ το όνομά του. Ελπίζω να τα πούμε στην ΑΕΚ. Πάντως στον προημιτελικό δεν θα είναι συμπαίκτης, αλλά… εχθρός κι εγώ θα προσπαθήσω να τον περιορίσω, αν μου το ζητήσει ο προπονητής και να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει τη δική του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x