Ελλάδα

«Σκούπισε» το Λαύριο o ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται για Άρη

Παρά το γεγονός πως για μεγάλο διάστημα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει, κάνοντας το 2-0 στη σειρά με το Λαύριο (68-78), και πλέον στρέφει την προσοχή του στον Άρη.

Η καταπληκτική εμφάνιση του ΠΑΟΚ από τα μισά της τρίτης περιόδου και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ήταν αρκετή ώστε να επιτρέψει στον «δικέφαλο» να φύγει με τη νίκη (68-78) από το κλειστό του Λαυρίου. Έτσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης διπλασίασε τις νίκες του κόντρα στο Λαύριο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση των play-offs, όπου τον περιμένει ο Άρης με πλεονέκτημα έδρας.

Στα του αγώνα, το Λαύριο ξεκίνησε εκπληκτικά την αναμέτρηση, ξαφνιάζοντας τον ΠΑΟΚ με πιεστική άμυνα από το πρώτο μισό του γηπέδου και τρομερό επιθετικό πλουραλισμό, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί με επί μέρους σκορ 25-13.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όπου οι γηπεδούχοι με αιχμή του δόρατος το Στίβεν Γκρέι έφτασαν την διαφορά ακόμα και στους 15 πόντους 32-17. Η πίεση που ασκούσε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, είχε απορρυθμίσει τους παίκτες του «δικέφαλου», οι οποίοι δυσκολεύονταν να κάνουν ακόμα και την επαναφορά της μπάλας.

Οι φωνές του Σούλη Μαρκόπουλου φαίνεται ωστόσο πως αφύπνισαν τους μπασκεμπολίστες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι βελτίωσαν σημαντικά το αμυντικό τους πρόσωπο και με μπροστάρη τον Αντώνη Κόνιαρη, κατάφεραν να μειώσουν πηγαίνοντας στην ανάπαυλα στο μείον επτά (39-32).

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο με τον ΠΑΟΚ να θέλει να ολοκληρώσει την ανατροπή και να τελειώσει τη σειρά κάνοντας το 2-0. Με τον σταθερά καλό τη φετινή χρονιά Κιθ Κλάντον αλλά και τον νέο Ιβάν Ίσκα σε πολύ καλό απόγευμα, ο «δικέφαλος του Βορρά» όχι μόνο ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση αλλά προηγήθηκε ακόμα και με δέκα (60-70) , έξι λεπτά πριν το φινάλε.

Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού είχαν καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη να προσπαθούν να αντιδράσουν έστω και την ύστατη στιγμή , έχοντας όμως ξεμείνει φανερά από ενέργεια.

Πλέον ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το Λαύριο και ξεκινά την προετοιμασία του για τα παιχνίδια με τον Άρη, όπου διακυβεύεται μία θέση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: (25-13, 14-19, 17-30, 0-16)

Διαιτητές: Ψαριανός, Τζαφλέρης, Θεονάς

inner

inner

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x