Ελλάδα

Σκουρτόπουλος: «Εκμεταλλευτήκαμε κούραση και απουσίες του ΠΑΟΚ»

Το Ρέθυμνο εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία πέρασε νικηφόρα από το Παλατάκι, όπως δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο προπονητής του Ρεθύμνου μετά τη νίκη της ομάδας του στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά κάνουμε καλές εμφανίσεις, τουλάχιστον στα δύο χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα. Βασικός λόγος για αυτό, ήταν τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ και με κούραση και με απουσίες. Πάλεψε στο Eurocup και τώρα πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το διαχειριστεί. Η μετάβαση θέλει ένα διάστημα. Θέλαμε να έχουμε υψηλό τέμπο στο παιχνίδι. Βάλαμε κάποια δύσκολα σουτ εκεί που έπρεπε. Ετσι ήρθε η νίκη, από τη στιγμή που δεν είχαμε πρόβλημα στα ριμπάουντ, που είναι ένας τομέας που έχουμε πρόβλημα.
Συνεχίζουμε, η νίκη αυτή θα είναι πραγματικά μεγάλη αν συνδυαστεί και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Από αύριο ξεκινάμε την προετοιμασίας μας για το παιχνίδι με τα Λαύριο. Από τα Χριστούγεννα και μετά παρουσιάζουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Οι αλλαγές που έγιναν, βοήθησαν την ομάδα. Φεύγοντας ο Κλουφ και φέρνοντας ένα εισόδημα στην ομάδα, φέραμε τον Ντελινινκάιτις, παιδί με προσωπικότητα και εμπειρία στοιχεία που μας έλειπε πολύ. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ. Μπαίνει σε ένα καινούργιο μετερίζι στο πρωτάθλημα με καινούργιους στόχους. Πιστεύω ότι οι παίκτες και ο προπονητής του θα ανταποκριθούν
».

Ερωτηθείς αν φοβήθηκε με την επιστροφή του ΠΑΟΚ από το -9 απάντησε: «Φοβήθηκα ναι. Ο ΠΑΟΚ έχει έμπειρους και πολύ πιο «ζυμωμένους» σε τέτοιες καταστάσεις, παίκτες από τους δικούς. Σε αντίθεση με εμάς, που δεν έχουμε καθαρό πλέι μέικερ στην ομάδα. Ο Χάροου είναι κόμπο γκαντ και ο Μάντεν είναι 2-3, αλλά έχει οργανωτικά στοιχεία και ευφυΐα και προσπαθώ να τον καθιερώσω στο 1. Πήραμε 1-2 φόλοου και ένα μεγάλο σουτ και ανταποκριθήκαμε».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος από πλευράς παικτών τόνισε: «Ήρθαμε για να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε προβλήματα, ήταν αρκετά κουρασμένος απ’ το Eurocup και για εμάς ήταν μεγάλη ευκαιρία να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ κάτι που έγινε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι και καταφέραμε να το κάνουμε», είπε αρχικά, ο Γιαννόπουλος.

Σε ερώτηση για το αν το υψηλό σκορ ήταν ο στόχος της ομάδας του, απάντησε: «Σκοπός μας ήταν να τρέξουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στο 5 εναντίον 5 και λόγω της κούρασης που έχει πιστεύαμε ότι δε θα αντέξουν 40 λεπτά. Το κυνηγήσαμε, είπαμε ότι θα θυσιάσουμε 2-3 λάθη και έτσι ήρθε το μεγάλο σκορ».

Όσο για το αν αλλάζουν οι στόχοι της ομάδας του μετά από αυτή τη νίκη; «Ο στόχος της ομάδας, δεν ήταν να παλεύει για τη σωτηρία. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα εκτός έδρας. Δε μπορέσαμε να κάνουμε νίκη, μέχρι σήμερα. Παρουσιάζαμε ένα πολύ κακό πρόσωπο εκτός έδρας, κάτι το οποίο άλλαξε τον τελευταίο μήνα. Στο μυαλό μας δεν ήταν ποτέ μόνο η παραμονή. Με αυτή τη νίκη, αν είμαστε προσεκτικοί και κερδίσουμε τα ματς που πρέπει στην έδρα μας κυνηγάμε τα πλέι οφ», είπε ο Γιαννόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x