Ελλάδα

Σλούκας: «Καμία σύγκριση με Σπανούλη»

Ο Κώστας Σλούκας απέφυγε τις συγκρίσεις με τον Βασίλη Σπανούλη και δήλωσε πως είναι ευχή του να του μοιάσει. Τι είπε για την επιλογή να αφήσει τον Ολυμπιακό για τη Φενέρμπαχτσε.

Απόφαση που έκρινε καλύτερη για το μέλλον του χαρακτήρισε ο Κώστας Σλούκας τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε αποσυνδέοντας την κίνηση αυτή από τις φήμες πως ο ίδιος θεωρούσε ότι στον Ολυμπιακό ήταν στη σκιά του Βασίλη Σπανούλη. Τι είπε για το ρόλο του στην τουρκική ομάδα, τη συνεργασία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το νέο Ολυμπιακό, αλλά και την Εθνική.

Αναλυτικά:

-την επιλογή να φύγει από τον Ολυμπιακό: «Πολλοί δεν κατάλαβαν την απόφασή μου. Άφησα την ομάδα που ήμουν εφτά χρόνια. Θεώρησα πως το καλύτερο για το μέλλον μου ήταν να έρθω εδώ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Είμαι σε φάση προσαρμογής. Ο ένας ψάχνει τον άλλον, η ομάδα είναι καινούρια».

-το αν θεωρούσε πως ήταν στη σκιά του Σπανούλη: «Ο Σλούκας δεν είναι ένας νέος Σπανούλης. Καμία σχέση. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Μιλάμε στο τηλέφωνο, του στέλνω συγχαρητήρια. Έχω κερδίσει πάρα πολλά αυτόν. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα σε εμένα και σε εκείνον. Είναι ο κορυφαίος ο κόμπο γκαρντ της Ευρώπης. Είναι ευχή να του μοιάσω».

-την προσαρμογή του στην Κωνσταντινούπολη: «Μοιάζουμε πάρα πολύ. Τώρα αρχίζω και προσαρμόζομαι. Πολλά τα διαδικαστικά… Είχα θέματα με τα χαρτιά, με το φαγητό. Τα ρούχα μου δεν είχαν έρθει… Όλα αυτά είναι μέρος της προσαρμογής».

-τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Τι να πω για τον προπονητή αυτόν; Τον ζω εδώ και ένα μήνα. Φανταζόμουν πώς θα είναι… Είχα σκεφτεί πώς είναι να είσαι παίκτης του. Η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή. Δεν ήξερα ότι με είχε τσεκάρει από πιο παλιά. Νομίζω παρακολουθεί τους περισσότερους παίκτες Πολλές φορές μου έχει πει να παίξω ελεύθερα και να ηγηθώ της ομάδας ή της πεντάδας. Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι την εμπιστοσύνη που έχει προς το πρόσωπό μου».

-το εάν είναι ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε: «Δεν ξέρω εάν είμαι ο leader. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Πριν από 5-6 χρόνια ο Ομπράντοβιτς έλεγε leader τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και άλλους!».

-το τι έχει μάθει έως τώρα στη Φενέρμπαχτσε και τι τους ζητάει ο προπονητής τους: «Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Μιλάμε για την επίθεση. Η λέξη επιθετικός ισχύει και για την άμυνα».

- τη φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς και εάν μοιάζει με του Ίβκοβιτς: «Και εκείνος και ο Ίβκοβιτς είναι καταξιωμένοι προπονητές. Έχουν παρόμοια φιλοσοφία. Ο κόουτς Ίβκοβιτς ήταν πιο αυστηρός. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς όταν πρέπει να φωνάξει, φωνάζει».

-το ποιος θεωρεί πως είναι ο «νέος» Σλούκας του Ολυμπιακού: «Έχω δει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είναι φανερό πως οι ξένοι δεν έχουν προσαρμοστεί στη νοοτροπία του κόουτς Σφαιρόπουλου. Περιμένω πολλά περισσότερα από το Χάκετ. Θα τα δώσει πιστεύω».

-το πώς καταφέρνει να γυρίζει… τούμπα τους αγώνες: «Εάν έκλεινε μια ομάδα το Βασίλη είχα συγκεντρωθεί στην άμυνά τους για να αλλάξω το ρυθμό. Να τρέξω την ομάδα, να βγάλω ενέργεια, να σκοράρω».

-τους παίκτες με τους οποίους είχε χημεία: «Με τον Πέτγουεϊ. Στη Φενέρμπαχτσε έχω με το Βέσελι. Οι υπόλοιποι έχουν καλό σουτ».

-την Εθνική Ελλάδας και την πορεία της στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ: «Γλυκόπικρη γεύση. Πίστευα σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε παραπάνω. Δεν πήραμε το κατάλληλο παιχνίδι για την τετράδα. Φταίμε όλοι για αυτό».

-το χρυσό μετάλλιο της Ισπανίας: «Δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη. Όταν παίζαμε η Ισπανία δεν ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μετά ανέβηκε η ψυχολογία της».

-το εάν είναι στο μυαλό του να γίνει η Εθνική Ελλάδας «ομάδα του Σλούκα»: «Όχι, όχι, καμία σχέση. Δεν στέκει αυτό. Ούτε ήταν ομάδα του Βασίλη. Αλλά και του Βασίλη να πούμε πως ήταν… Εκείνος έχει πάρει τα πάντα. Εγώ δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα. Προσπαθώ απλώς να κάνω τη δουλειά μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x