Ευρώπη

Σοβαρεύτηκε στο τέλος και πέρασε από τη Λιουμπλιάνα η ΑΕΚ

Με το Βινς Χάντερ να κάνει πράγματα και θαύματα, η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε στο τέλος επικρατώντας της Ολίμπια με 71-80 και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε η ΑΕΚ κόντρα στην Ολίμπια, με τους κιτρινόμαυρους να είναι... αλλού για τρία δεκάλεπτα και να φλερτάρουν με μια ήττα που θα τελείωνε μία και καλή τα όνειρα για πρόκριση.

Η πολύ καλή παρουσία και η σοβαρότητα που επέδειξαν ωστόσο στην τελευταία περίοδο του ματς, τους επέτρεψαν να φύγουν με το διπλό στις βαλίτσες τους από την Σλοβενία, επικρατώντας με 71-80.

Τρομερή εμφάνιση από τον Βινς Χάντερ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού έχοντας 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 μπλοκ και άφησε αρκετές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας. Σημαντικές βοήθειες και από τον Μάικ Γκριν με 16 πόντους και 2 ασίστ.

Στο 7-6 πλέον οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούν την Μπαϊρόιτ στο ΟΑΚΑ και θέλουν μόνο τη νίκη για να ελπίζουν σε παρουσία τους στην φάση των νοκ άουτ.

inner

Το ματς



Οι Γκριν, Λαρεντζάκης, Μπάρλοου, Τζέιμς και Μαυροειδής ήταν οι πρώτοι πέντε για την ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν ζεστοί στο παιχνίδι και με τους Μαυροειδή και Λαρεντζάκη να δίνουν λύσεις επιθετικά προηγήθηκαν με 5-8 στο 7:10 της πρώτης. Οι δύο τους πέτυχαν τους πρώτους 12 πρώτους πόντους με την Ένωση να είναι μπροστά με +5 (7-12) στο 6:08. Και μπορεί στην επίθεση η ΑΕΚ να έβρισκε με ευκολία το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο στην άμυνα «έμπαζε». Κάπως έτσι οι Σλοβένοι κατάφεραν να τρέξουν ένα γρήγορο 9-0 σερί και να προηγηθούν με τέσσερις στο 3:49 (16-12). Σε εκείνο το σημείο πέρασαν στο ματς οι Χάρις και Χάντερ. Οι δύο τους έδωσαν ενέργεια -ειδικά ο δεύτερος- με την ΑΕΚ να καταφέρνει να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με δύο εύστοχες βολές του Βασιλόπουλου να παίρνει το προβάδισμα με 16-18. Μία ωραία ασίστ του Χάρις και ένα ανάποδο λέι απ του Χάντερ διαμόρφωσαν το 18-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο συγκεντρωμένα τη δεύτερη περίοδο και μην αφήνοντας αναξιοποίητη την αδράνεια της κιτρινόμαυρης άμυνας στη μάχη των ριμπάουντ, πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Τράτνικ (23-22) στο 8:20. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα δεν είχαν καθαρό μυαλό στο ματς με τον αριθμό των λαθών να έχει προλάβει ήδη από τα μέσα της 2ης περιόδου να γίνει διψήφιος (13)! Οι επιθέσεις της ΑΕΚ ήταν… εκνευριστικά κακές με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και την Ολίμπια να ξεφεύγει ακόμα και +8 (32-24) στο 3:45. Ο Ξανθόπουλος με φλότερ έδωσε ανάσα στην Ένωση (32-26), με τον Χάντερ να μειώνει ακόμα περισσότερο μετά από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι και φάουλ (34-31). Δύο βολές του Χόρβατ και δύο του Γκριν διαμόρφωσαν το 36-33 στο τέλος του ημιχρόνου. Σκορ το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και κολακευτικό για την ΑΕΚ, δεδομένων των συνολικά 14 (!) λαθών του πρώτου μέρους.

inner

Χέρι χέρι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Οι δύο άμυνες είχαν πάει… περίπατο, ωστόσο η Ολίμπια κατάφερνε να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας (45-41) στα μισά της τρίτης. Ένα τρίποντο του Λαρεντζάκη στον αιφνιδιασμό έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα με 47-48 στο 4:51. Το καλάθι αυτό έδωσε ψυχολογία στην Ένωση, η οποία εκμεταλλευόμενη τα πέντε γρήγορα φάουλ της Ολίμπια στην 3η περίοδο επεδίωκε την επαφή, πηγαίνοντας συχνά… πυκνά στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Κάπως έτσι και με μπόλικο τάισμα στους ψηλούς κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με +6 (51-57) 30’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Μία βολή του Χρόβατ και ένα κάρφωμα του Όλιβερ επέτρεψαν στην Ολίμπια να πάει στο -3 (54-57) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

inner

Ιδανικά ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ, με τον Βασιλόπουλο να ευστοχεί πίσω από την γραμμή του τρίποντου και τον Χάντερ να πετυχαίνει ένα ανάποδο λέι απ. Κάπως έτσι η Ένωση κατάφερε να ξεφύγει με +8 (54-62) και επί της ουσίας να… καθαρίσει την μπουγάδα. Παρά τη διαφορά ασφαλείας, οι κιτρινόμαυροι δεν χαλάρωσαν και με τον Χάντερ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμα και με +13 (61-74) στο 3:38. Τα εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ένωση να επικρατεί τελικά 71-80, να φτάνει στην έβδομη νίκη της στο φετινό Basketball Champions League και να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης της στην φάση των νοκ άουτ.

Δεκάλεπτα: 18-20, 18-13, 18-24, 17-23


inner

inner

Δείτε πως μετέδωσε την αναμέτρηση το sport-fm.gr:



Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x