Ελλάδα

Σπανούλης: «Είχα σκεφτεί πως θα σταματήσω από τα φιλικά»

Άκρως συνειδητή η απόφαση του να σταματήσει από την Εθνική ομάδα μπάσκετ υποστήριξε ο Βασίλης Σπανούλης. «Ανεβασμένος ο Παναθηναϊκός», σχολίασε.

Υπήρχε στο μυαλό του από τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και την έλαβε κατά την διάρκεια του Ευρωμπάσκετ... Ο Βασίλης Σπανούλης μιλώντας στον OTE TV μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του με τη γαλανόλευκη υπογραμμίζοντας ότι ήταν άκρως συνειδητοποιημένη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι οι ερυθρόλευκοι θα είναι καλύτεροι από την περσινή σεζόν αλλά επεσήμανε ότι και ο Παναθηναϊκός και άλλες ομάδες του πρωταθλήματος της Α1 έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά.

«Οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι υψηλοί. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε σύγκριση από πέρσι», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή "Pick & Roll" του ΟΤΕ ΤV:

Για τον Ολυμπιακό:

"Όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε με τον κόουτς. Το στιλ θα είναι ίδιο με το περσινό. Η επιτυχημένη συνταγή δεν αλλάζει. Θα βάλουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Όλοι ξέρουν την ποιότητα των παικτών που πήραμε. Πρέπει, όμως, να την βγάλουμε και στο γήπεδο. Όλοι τους είναι καλοί στην άμυνα, τόσο στην προσωπική, όσο και στην ομαδική".

Για το αν η ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό τελικό αποτελεί κίνητρο:

"Πάντα υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις όλους του τίτλους. Πιστεύω πως πάντα υπάρχει κίνητρο για να κάνεις κάτι καλύτερο. Για αυτό δουλεύουμε σκληρά".

Για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ:

"Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα είμαστε πιο δυνατοί, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο δυνατός. Ο ΠΑΟΚ, ο Αρης και η ΑΕΚ έχουν δυναμώσει, όπως και οι ομάδες της επαρχίας. Και εμείς πρέπει να είμαστε καλύτεροι, γιατί θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα".

Για το Final 4 στο Βερολίνο αλλά και τους στόχους του Ολυμπιακού:

"Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στο Final 4. Αν μας ευλογήσει ο Θεός, μακάρι να φτάσουμε ως το τέλος. Δεν υπάρχει ιδανικότερο φινάλε από το να κατακτήσεις το πρωτάθλημα και να πας στο Final 4. Εκεί είναι δύο παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Οι στόχοι στον Ολυμπιακό είναι υψηλοί. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε σύγκριση από πέρσι. Να έχουμε υγεία, να παίξουμε σωστό μπάσκετ και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο".

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την Εθνική:

"Ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση. Το είχα σκεφτεί στα φιλικά παιχνίδια και το αποφάσισα κατά την διάρκεια του τουρνουά".

Για όσους σχολίασαν αρνητικά την απόφασή του αυτή:

"Δεν είναι δική μου δουλειά να απαντήσω. Δεν ασχολούμαι. Προσπαθώ να είμαι όσο καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να απασχολήσει άλλους".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x