Ευρώπη

Στα μπαράζ του Euro Cup ο Ολυμπιακός

Στα μπαράζ θα κριθεί η πρόκριση του Ολυμπιακού στα «νοκ άουτ» του Euro Cup μπάσκετ γυναικών, αφού οι «ερυθρόλευκες» έχασαν 70-74 στη Ρίγα για την έκτη αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Η Ρίγα νίκησε τον Ολυμπιακό 74-70 στη Λετονία για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Euro Cup γυναικών και τον άφησε στη δεύτερη θέση του γκρουπ, κάτι που οδηγεί τις «ερυθρόλευκες» στα μπαράζ πρόκρισης για τα «νοκ άουτ» της διοργάνωσης κόντρα στη ρουμανική Σέπσι.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της Ρίγα, που έκανε επί μέρους σκορ 20-7, φτάνοντας στο 55-44 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει σε 71-68 στο 39'. Η Άντερσον, όμως, είχε 0/2 βολές και η Ρίγα διατήρησε το προβάδισμά της και τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 15-22, 35-37, 55-44, 74-70

Ρίγα: Πέντη 14, Μπάσκο-Μελνμπάρντε 12, Βεϊντέρε 2, Στιούαρτ 17, Κράστινα 10, Μάλοτ 11, Κρέστινα 3, Έγκλιτε 5

Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Μάζιτς, Σταμάτη 3, Χατζηνικολάου 11, Μάλτση 9, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Άντερσον 11, Μακόλεϊ 15, Σπυριδοπούλου, Καλτσίδου 21


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, η Ελένη Καπογιάννη τόνισε πως: «Δυστυχώς, χάσαμε το παιχνίδι. Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ την ομάδα μας για την προσπάθειά της. Μας στοίχισε ένα άσχημο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο χάσαμε το μυαλό μας και με τον κόσμο και με την καλή τους επίθεση. Χάσαμε το μυαλό μας στην άμυνα, προσπαθήσαμε να βρούμε ρυθμό από την επίθεση και δεχτήκαμε 20 πόντους, ενώ βάλαμε μόλις επτά στο τρίτο δεκάλεπτο.

Και όταν "κυνηγάς" με μία ομάδα σαν τη Ρίγα δεν είναι και εύκολο να το "γυρίσεις". Παρόλα αυτά, αντιδράσαμε, το φτάσαμε στους τρεις πόντους. Τότε ήταν κάτι βολές, κάποια άστοχα σουτ και μοιραία το παιχνίδι χάθηκε. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια των αθλητριών μας, συνεχίζουμε και έχουμε κάνει το βήμα παραπάνω ήδη. Είμαι σίγουρη ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x