Ευρώπη

Σταμάτησε το μπάσκετ στα 31 του ο Πότσιους!

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του έβαλε ο Μαρτίνας Πότσιους, καθώς οι συχνοί και σοβαροί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 31 ετών!

Αντίο στους αγωνιστικούς χώρους σε ηλικία μόλις 31 ετών είπε ο Μαρτίνας Πότσιους.

Τα τελευταία χρόνια, ο έμπειρος Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην επανέλθει ποτέ στο 100% και έτσι πρόωρα -αυτό το καλοκαίρι- να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, ο Πότσιους τα πέρασε στη Ζαλγκίρις, αλλά στο μεταξύ φόρεσε και τη φανέλα των Ρεάλ Μαδρίτης και Γαλατασαράι. Φέτος, ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ ανήκε στην ομάδα του Κάουνας, αλλά αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ισπανία με τη Μούρθια. Σε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ιβηρικής Χερσονήσου είχε κατά μέσο όρο 4,9 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ.




Αναλυτικά όσα έγραψε στο Instagram ο Μαρτίνας Πότσιους:

«Αυτό ήταν. Ήρθε η ώρα να τις κρεμάσω. Ήρθε η στιγμή να ακούσω το σώμα μου. Όχι άλλα παυσίπονα, όχι άλλες εγχειρίσεις, όχι άλλο ζόρι για να σηκωθώ από το κρεβάτι το πρωί. Πάντα έλεγα στον εαυτό μου, πως όταν δεν θα έχει πλάκα πια, όταν δεν θα έχω άλλο πάθος, τότε θα είναι η ώρα να φύγω. Αγαπώ το μπάσκετ και αγαπούσα να κάνω αυτό το άθλημα. Είναι τρομερά αυτά που μου έδωσε το μπάσκετ, σε πόσα μέρη με πήγε, πόσες μεγάλες σχέσεις έκανα και πόσους πολλούς φίλους. Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Πιστεύω πως το τέλος ακολουθείται από μία νέα αρχή και ανυπομονώ να δω τι θα γίνει μετά».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x