Euroleague

Στην υγειά του αθεόφοβου Τζέιμς!

Μάικ Τζέιμς για τρεις και… τάβλα η Ούνικς! Πάνω που ο Παναθηναϊκός ήταν φάτσα με την ήττα, ο -άφαντος ως τότε- Αμερικανός πέτυχε απίθανο buzzer beater τρίποντο και λύτρωσε τον Εξάστερο, 83-82.

Εφτάψυχος Παναθηναϊκός... κόντρα σε όλους και σε όλα και «The Shot» από Μάικ Τζέιμς!

Σε ένα «τρελό» παιχνίδι όπου οι πράσινοι ήταν κακοί και βρέθηκαν φάτσα με την ήττα, ο Αμερικανός μίλησε στο τέλος και λύτρωσε το τριφύλλι. Με buzzer beater του στο… μηδέν (κι ενώ ως τότε είχε 1/6 σουτ), ο Εξάστερος «σκότωσε» την Ούνικς Καζάν, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ 83-82.

Κάπως έτσι η ελληνική ομάδα ανέβηκε στο 14-9, εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση και παραμένει ολοζώντανη για το... κόλπο γκρόσο της τετράδας, ούσα δύο νίκες πίσω (λόγω και πιθανής ισοβαθμίας) από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σκιά του εαυτού του στο ΟΑΚΑ, έπαιζε άμυνα με τα… μάτια, δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο στον Λάνγκφορντ και μοιραία ήταν μόνιμα σε θέση… κυνηγού. Στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου, οι Ρώσοι ξέφυγαν με δέκα (52-62), οι πράσινοι επέστρεψαν και ισοφάρισαν (65-65), ωστόσο το κρεσέντο του Κολόμ κράτησε σε… αγωνία το ΟΑΚΑ, 67-73 στο 37’. Ο Σίνγκλετον πέτυχε μεγάλα τρίποντα και κράτησε όρθια την ομάδα του, ενώ με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 80-80. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, με 14’’ να απομένουν. Μετά από εντολή Πασκουάλ (που τελικώς δικαιώθηκε για την απόφαση) έγινε φάουλ στον Γουίλιαμς, προκειμένου το τριφύλλι να έχει την τελευταία επίθεση. Ο άσος της Ούνικς έβαλε και τις δύο, αλλά 0.9’’ πριν τη λήξη ο… τρελό Τζέιμς ευστόχησε σε απίστευτο τρίποντο και χάρισε μέσα σε παροξυσμό τη νίκη στους γηπεδούχους.

Σχεδόν... εχθρική ώρες-ώρες η διαιτησία σε βάρος του τριφυλλιού, που εξόργισε παίκτες και εξέδρα με τα σφυρίγματά της. Στην Πόλη για... χάρη της Νταρουσάφακα ταξιδεύουν την άλλη εβδομάδα οι πράσινοι.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Μπουρούσης με 15 πόντους, 14 είχε ο Σίνγκλετον (όλους στο δεύτερο 20λεπτο) με 8 ριμπάουντ, 13 ο Ρίβερς, από 10 οι Γκάμπριελ-Τζεντίλε, άστοχος ο Καλάθης με 5 πόντους και 2/8 σουτ, ωστόσο έπαιξε «σκυλίσια» άμυνα και μοίρασε 6 ασίστ. Από πλευράς ηττημένων, 21 πόντους είχε ο Λάνγκφορντ και 7 ασίστ, 17 ο Κολόμ, 11 ο Αντίποφ και 13 ο Γουίλιαμς, με τον Καϊμακόγλου να μένει εκτός λόγω τραυματισμού.

Ιδού το σουτ νίκης



Το ματς

Τα άσχημα μαντάτα φάνηκαν από νωρίς… Γιατί δεν χρειάστηκαν να περάσουν πολλές επιθέσεις για να φανεί πως ο Λάνγκφορντ ήταν σε καλό βράδυ (είτε εκτελώντας ο ίδιος, είτε τρυπώντας την άμυνα για να μοιράσει στον Γουίλιαμς), από τα χέρια του οποίου γράφτηκε το 4-7. Ο Τζεντίλε ήταν εξίσου σε καλή κατάσταση και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε… πνοή στο τριφύλλι, προτού το τρίποντο του Γκάμπριελ διαμορφώσει το 11-7. Οι παίκτες του Πασκουάλ έπαιζαν άμυνα με τα… μάτια και όσο κι αν μπροστά έβρισκαν το… σωστό δρόμο, πίσω ήταν εντελώς ευάλωτοι, με αποτέλεσμα η Ούνικς να ανακτήσει τα ηνία του ματς, 15-16. Ο Τζεντίλε έδινε τις μάχες του επιθετικά και «φόρτωνε» το αντίπαλο καλάθι, όμως όσο το τριφύλλι δεν έβρισκε αντίδοτο στον Λάνγκφορντ, τόσο παρέμενε πίσω στο σκορ. Τελικώς, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω με 24-25, με τον Λάνγκφορντ να έχει 9 πόντους και το «25» να αποτυπώνει πλήρως την τρικυμία στα μετόπισθεν.

Θα πίστευες πως ο Παναθηναϊκός θα κάνει ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα και θα «καθαρίσει» την μπουγάδα. Αμ δε… Η ομάδα του Πασκουάλ δεν μπορούσε με ΤΙΠΟΤΑ να βρει ρυθμό στην επίθεση, η άμυνα ήταν αλλού γι’ αλλού και κάπως έτσι δια χειρός Λάνγκφορντ-Παραχούσκι, η διαφορά έφτασε στο +8, 28-36, κάτι που προκάλεσε την «έκρηξη» του Καταλανού κόουτς. Ο Μπουρούσης έδινε συνεχώς μάχες κάτω από τη ρακέτα και προσπαθούσε να κρατήσει όρθιο τον Εξάστερο και μαζί με «τζούρες» από τον Παππά, έκλειναν την ψαλίδα (37-40), με την Ούνικς πάντως να διατηρεί τα ηνία της αναμέτρησης αφού οι κακοί πράσινοι δεν έβρισκαν «αντίδοτο» στο δικό τους μισό. Και μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός είχε να διαχειριστεί μία «αστεία» διαιτησία, που έπαιζε… 80-20 την Ούνικς (δεν έβλεπαν καθαρά βήματα των Ρώσων, χρέωναν φάουλ συνέχεια τον Παναθηναϊκό)και πραγματικά εξόργιζε όλο τον κόσμο στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι χρεώθηκε με τεχνική ποινή ο Πασκουάλ, κάτι έτσι… μπούκαρε στο παρκέ ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με +7, 39-46.

Είχε να ανέβει ένα «βουνό» το τριφύλλι και να παίξει επιτέλους μπάσκετ. Ο μέχρι τότε άποντος Σίνγκλετον «ξύπνησε» και μείωσε στο καλάθι, 47-49. Οι διαιτητές συνέχισαν σε 2-3 φάσεις το… βιολί τους, η άμυνα… σταθερά απούσα και όσο κι αν προσπαθούσαν οι πράσινοι να ρίξουν τη διαφορά ή και να προσπεράσουν, κάτι τέτοιοι έμοιαζε αδύνατο, με την Ούνικς να διατηρείται… εύκολα μπροστά στο σκορ, 49-56. Τα εκατέρωθεν τρίποντα από Ρίβερς-Αντίποφ κρατούσαν στο ίδιο μήκος κύματος την απόσταση των δύο ομάδων, προτού ο Λάνγκφορντ σκοράρει στο νήμα της τρίτης περιόδου (μετά από ακόμη ένα σόλο) και να γράψει το 52-61, με τον Παναθηναϊκό να μην προβληματίζει μόνο στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση, όπως φανέρωσαν οι μόλις 13 πόντοι στο δεκάλεπτο.

Οι Ρώσοι έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (52-62), εξέλιξη που ναι μεν άγχωσε το ΟΑΚΑ, αλλά παράλληλα προκάλεσε και την… έκρηξη του κόσμου, ο οποίος άρχισε να σπρώχνει όλο και πιο έντονα το τριφύλλι στην ανατροπή. Και τελικώς «ξύπνησαν» και οι παίκτες του Πασκουάλ. Με Μπουρούση, Σίνγκλετον, Ρίβερς και κομβικό τον παθιασμένο Παππά, ο Εξάστερος έτρεξε σερί 11-3 και ισοφάρισε σε 65-65, δείχνοντας πως πλέον είχε το μομέντουμ για να «καθαρίσει» τα πάντα. Πάνω, όμως, που πίστεψαν οι γηπεδούχοι ότι το ματς γύρισε, ήρθε ο… τρελό Κολόμ με ένα φοβερό κρεσέντο οκτώ συνεχόμενων δικών του πόντων, να… παγώσει το κλειστό, διαμορφώνοντας το 67-73, 3:30’ πριν τη λήξη.

Με Σίνγκλετον και Μπουρούση, ο Παναθηναϊκός… γύρισε εκ νέου την εις βάρος του κατάσταση, πλησιάζοντας στους τρεις πόντους (73-76). Το τρίποντο του Άντουσιτς πήγε να… σοκάρει την ελληνική ομάδα, αλλά Ρίβερς και Σίνγκλετον είχαν «πληρωμένη» απάντηση, γράφοντας το 79-80. Ο πάουερ φόργουορντ του τριφυλλιού πήρε φάουλ στα 16’’ πριν το τέλος και με 1/2 ισοφάρισε σε 80-80. Ο Πασκουάλ έδωσε εντολή για φάουλ, προκειμένου η ομάδα του να έχει την τελευταία κατοχή κι εν τέλει δικαιώθηκε. Διότι μπορεί ο γενικά άστοχος Γουίλιαμς να ήταν αλάνθαστος από τη γραμμή, ωστόσο με 7.8’’ στο ρολόι, ο Τζέιμς διέσχισε το γήπεδο, σηκώθηκε για τρεις σχεδόν σε «νεκρό χρόνο» και ευστοχώντας με απίθανο buzzer beater τρίποντο, χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, 83-82.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 8 (2), Παππάς 4, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 10 (2), Τζεντίλε 10, Μπουρούσης 15 (1), Καλάθης 5 (1)

Ούνικς Καζάν (Πασούτιν): Αντίποφ 11 (3), Κλαρκ 6 (1), Λάνγκφορντ 21 (1), Στολ, Παραχούσκι 6, Κολόμ 17 (3), Μπάνιτς, Βορόνοφ, Γουίλιαμς 13, Άντουσιτς 8 (1)





inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x