Euroleague

Στην υγειά του Γιουλ, 1-0 η Ρεάλ!

Με τον Σέρχιο Γιουλ να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, η Ρεάλ Μαδρίτης ίδρωσε, αλλά επικράτησε της Νταρουσάφακα με 83-75, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Αγχώθηκε, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τη Ρεάλ. Με τον Σέρχιο Γιουλ να εκτελεί και να δημιουργεί, η βασίλισσα έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Νταρουσάφακα με σκορ 83-75 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Ο Ισπανός γκαρντ «μίλησε» στα δύσκολα και ήταν ο κορυφαίος με 23 πόντους και 6 ασίστ, ενώ Αγιόν (14π.) και Ράντολφ (9π., 7ρ.) ακολούθησαν σε απόδοση. Από πλευράς Τούρκων, που προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τέλος δεν κατάφεραν να φέρουν τα πάνω-κάτω, 21 πόντους σημείωσε ο Γουοναμέικερ και 15 ο Κλάιμπερν.

Την προσεχή Παρασκευή (21/4) το δεύτερο ματς των δύο ομάδων, ξανά στην Μαδρίτη.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 36-37, 61-53, 83-75

inner
inner

Το ματς

Ισορροπημένο το πρώτο πεντάλεπτο στην Μαδρίτη με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ (12-12), αλλά στη συνέχεια η Νταρουσάφακα επέβαλε το ρυθμό της. Δέχθηκε μόλις τέσσερις πόντους ως το τέλος της περιόδου και… φυσιολογικά ξέφυγε με οκτώ, 16-24, χάρη κυρίως στο περιφερειακό της σουτ. Αν και γενικά η βασίλισσα έχει άπειρες λύσεις επιθετικά, εντούτοις σήμερα τα ‘χε βρει μπαστούνια και με τον Γουοναμέικερ να κάνει «πάρτι», οι Τούρκοι έφτασαν και σε διψήφια διαφορά, 24-36 στο 17’. Κάπου εκεί, όμως, μίλησε ο Γιουλ. Με δύο «βόμβες» από τα 6,75 προς το τέλος του ημιχρόνου, όχι μόνο αφύπνισε την ομάδα του, αλλά κατόρθωσε να φέρει τους Μαδριλένους μόλις στο -1 (36-37), παρά το προβληματικό τους 20λεπτο.

Ο ηγέτης της Ρεάλ δεν είχε όρεξη για... πλάκα. Πότε ταΐζοντας υποδειγματικά τον Αγιόν, πότε εκτελώντας ο ίδιος, κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο και να δώσει... πνοή στους γηπεδούχους, οι οποίοι «έσφιξαν» την Νταρουσάφακα και ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα με 54-48. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με... νύχια και με δόντια να μείνουν κοντά στο σκορ, ωστόσο ο Ράντολφ πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με δικούς του συνεχόμενους πόντους έγραψε το 63-51 στο 30', που έδειχνε να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της βασίλισσας. Η ομάδα του Λάσο είχε πατήσει για τα καλά το γκάζι, αυτή του Μπλατ έδειχνε ανήμπορη να ακολουθήσει και ο Κάρολ με τρίποντα... σκότωνε τους Τούρκους, γράφοντας το 74-60 στο 35'.

Πάνω που άπαντες θα πίστεψαν πως η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, Άντερσον και Κλάιμπερν εκμεταλλεύτηκαν την... (παρα)χαλάρωση των Μαδριλένων και με 1:44' να απομένουν για τη λήξη, επιχείρησαν επικό comeback, μειώνοντας σε 76-72! Με καλάθι και φάουλ του Γουοναμέικερ, η Νταρουσάφακα κρατήθηκε σε απόσταση αναπνοής (78-75 στο 39'), ωστόσο πάνω που ο Γιουλ έχασε μία βολή, οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν το αμυντικό ριμπάουντ και στο καπάκι ο Ισπανός τους τιμώρησε με σουτ από μέση απόσταση, διαμορφώνοντας το 81-75. Σε αυτό το σημείο και με 35'' να απομένουν στο χρονόμετρο, δεν υπήρχε επιστροφή, με τον Ντόντσιτς απλώς να «υπογράφει» το τελικό 83-75 για το 1-0 της Ρεάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x