Euroleague

«Στο ΟΑΚΑ είμαστε Η ΟΜΑΔΑ»

«Κουμάντο» στο ΟΑΚΑ κάνει μόνο ο Παναθηναϊκός, όπως ξεκαθάρισε στο sport-fm.gr ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, αφότου και η ΤΣΣΚΑ «γονάτισε». Τι λέει για την κριτική που δέχεται και την... επιστροφή στη Μόσχα.

Έχει διασύρει Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι. Έχει χάσει μόνο από Μπαρτσελόνα και Άλμπα. Χθες υπέταξε και την υπερπλήρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πώς λοιπόν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον μέσω του sport-fm.gr να μην επικεντρώνεται στη δυναμική και τον χαρακτήρα που βγάζει ο Παναθηναϊκός όταν παίζει στο σπίτι του, μπροστά στον κόσμο του (τον οποίο αποθεώνει);

Ο Αμερικανός γκαρντ στάθηκε στο ομαδικό πνεύμα, στο «ένας για όλους κι όλοι για έναν» που έφερε τη νίκη απέναντι στους Ρώσους, ενώ έκανε λόγο για κατάθεση ψυχής και απόλυτη συγκέντρωση.

«Συστατικά» που θα πρέπει να εμφανιστούν και την Τετάρτη προκειμένου το τριφύλλι να κάνει ακόμα ένα ταξίδι στη Μόσχα. «Δεν έχω ακούσει κάτι, θέλω να δίνω το 100% μου. Πάντα όταν χάνεις, ψάχνουμε κάποιον που να φταίει, αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες», λέει για την κριτική που δέχεται.

Συνέντευξη στον Αποστόλη Σπυρόπουλο

«Στο ΟΑΚΑ δεν είμαστε απλά μια καλή ομάδα, είμαστε πάντα Η ΟΜΑΔΑ! Παίξαμε πολύ καλά με την ΤΣΣΚΑ, ήμασταν ανταγωνιστικοί και αυτή ήταν η διαφορά μας σε σχέση με τα δύο πρώτα παιχνίδια. Κάναμε πολύ καλή ομαδική δουλειά, παλέψουμε όλοι μαζί, πιστεύαμε πως μπορούμε να τους νικήσουμε παρά την ποιότητα που έχουν και κάναμε κατάθεση ψυχής στο παρκέ», αναφέρει αρχικά ο Νέλσον για το παιχνίδι της Δευτέρας και συμπληρώνει:

«Το... πλάνο μας είναι να νικήσουμε ξανά την Τετάρτη. Να... επεκτείνουμε τη σειρά, να δώσουμε την ευκαιρία στους εαυτούς μας για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα και να μην φύγουμε με σκυμμένο κεφάλι απ' το ΟΑΚΑ. Θα πρέπει, όμως, να δείξουμε την ίδια συγκέντρωση με τώρα, να τους... δείξουμε πως είμαστε εδώ όλοι μαζί ενωμένοι. Πάντα θα υπάρχουν τα πάνω-κάτω σε ένα παιχνίδι, δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά για όσο λιγότερο χάσεις τη συγκέντρωσή του, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να φύγεις νικητής. Κάτι που συνέβη την Δευτέρα και κάτι που θέλουμε να επαναλάβουμε την Τετάρτη».

Δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που αν και περίπου 12.000 την Δευτέρα, φώναζαν σαν... 18.000: «Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Περιμέναμε πως παρά τις ήττες στη Ρωσία θα ήταν εδώ να μας στηρίξουν, έχουμε κάποιους απ' τους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη. Περιμένω πως θα έχουν την ίδια... ένταση και στο επόμενο παιχνίδι για να μας βοηθήσουν όπως έκαναν και τώρα. Είναι η δύναμή μας, αυτοί μας ανεβάζουν».

Για το τι πιθανότητες δίνει να γίνει και δεύτερο ταξίδι στη Μόσχα; «Αν επαναλάβουμε εμφάνιση όπως αυτή, αν παίξουμε ξανά σαν ένας, αν τα δώσουμε όλα στο παρκέ σε κάθε μπάλα, αν διατηρήσουμε την ίδια ανταγωνιστικότητα, γιατί να μην πάμε ξανά στη Ρωσία;»

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται -δίκαιη εν μέρει- για τις τελευταίες του εμφανίσεις, απάντησε αφοπλιστικά: «Δεν ξέρω για την κριτική που γίνεται, δεν έχω ακούσει κάτι... Παλεύω κάθε φορά για το καλό της ομάδας, δουλεύω σκληρά για να επανέλθω στο επίπεδο που θέλω μετά τον τραυματισμό που με κράτησε πολύ πίσω και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τους στόχους μας. Το βλέπουν αυτό στην ομάδα, οι προπονητές μου. Αυτό είναι το σημαντικό... Πάντα θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, γι' αυτό είμαι επαγγελματίας. Όταν νικάει η ομάδα, όλοι είναι καλά, όλοι είναι χαρούμενοι, όταν χάνει, ψάχνουμε να βρούμε κάποιον που να φταίει. Αυτό συμβαίνει παντού, σε όλες τις ομάδες δυστυχώς... Γι' αυτό πρέπει μόνο να νικάμε»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x