Ελλάδα

«Στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε αυτός ο τελικός»

Στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους τελικούς χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ τον σημερινό αγώνα μιλώντας στο sportfm.gr.

Ο σημερινός τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στα «Δύο Αοράκια» δεν θα γίνει σε φόντο… φανατικών οπαδών που συχνότατα παρεκτρέπονται και μετατρέπουν τα γήπεδα σε πεδία μάχης. Αυτή τη φορά στις κερκίδες θα βρίσκονται μόνο μαθητές και αθλητές τμημάτων υποδομής. Πρόκειται για ένα στοίχημα της ΕΟΚ, όπως δηλώνει στο sport-fm.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης, Χαράλαμπος Μαρκάκης, που έχει αναλάβει να συντονίσει το εγχείρημα.

«Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των παιδιών, την παραμονή τους στο γήπεδο και την επιστροφή στα σχολεία ή στις ακαδημίες τους με ασφάλεια», τόνισε.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να έρθουν οπαδοί των δύο ομάδων και να επιχειρήσουν να μπουν στο γήπεδο, απάντησε: «Δεν έχουν δοθεί εισιτήρια και οι προσκλήσεις είναι ελάχιστες και έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να μη γίνει το παραμικρό στο γήπεδο και ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά».

inner

«Θα έχουμε στο γήπεδο 3.600 παιδιά μέχρι 15 ετών. Θα έρθουν οργανωμένα και θα φύγουν οργανωμένα. Θα τα συνοδεύουν περίπου 220 συνοδοί συνολικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα φιλοξενήσουμε στο γήπεδο και πολλούς μικρούς αθλητές, από τμήματα υποδομής. Όχι μόνο του μπάσκετ. Θα έρθουν παιδιά από ακαδημίες ποδοσφαίρου, τένις, κολύμβησης, βόλεϊ και άλλων σπορ. Εκδήλωσαν ενδιαφέρον, όχι μόνο από το Ηράκλειο, αλλά και από την υπόλοιπη Κρήτη. Από τα Χανιά και το Ρέθυμνο έρχονται γύρω στα 700 παιδιά», πρόσθεσε.

Το εγχείρημα επιβάλλεται να πετύχει. «Δεν είναι στοίχημα μόνο για την ΕΚΑΣΚ ή για την ΕΟΚ, αλλά για το μπάσκετ συνολικά και γενικά για τον ελληνικό αθλητισμό. Πρέπει να το κερδίσουμε. Ίσως έτσι να αλλάξουμε την πορεία των τελικών. Ίσως πρέπει να γίνει αυτό για να δούμε το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα με αυτό το πνεύμα στο μέλλον», είπε.

Όσο για το πότε θα δούμε γήπεδο σε τελικό γεμάτο από φιλάθλους ή ακόμη περισσότερο ένα Final 4 ή Final 8; «Το θέμα είναι πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο στον τελικό. Φίλαθλοι είναι τα παιδιά, οι άλλοι σχεδόν όλοι είναι οπαδοί», απάντησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x