NBA

Στους Σέλτικς ο ΜακΓκι

Με τη φανέλα των Μπόστον Σέλτικς θα αγωνίζεται μέχρι το 2016 ο Τζαβέιλ ΜακΓκι, ο οποίος είχε λύσει το συμβόλαιό του με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς την περασμένη Κυριακή.

Στην απόκτηση του Τζαβέιλ ΜακΓκι προχώρησαν οι Μπόστον Σέλτικς. Ο 27χρονος σέντερ έμεινε ελεύθερος από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς την περασμένη Κυριακή και πρόλαβε την προθεσμία για να ενταχθεί σε ομάδα που θα λάβει μέρος στα πλέι οφ του ΝΒΑ που ξεκινούν τον Απρίλιο.

Μάλιστα, αρκετές ομάδες που φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι και στην κατάκτηση του τίτλου, όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και οι Ντάλας Μάβερικς, είχαν κάνει κρούσεις προς τον ΜακΓκι για να τον κάνουν δικό τους.

Όμως, ο αλτικός άσος εξέπληξε τους πάντες με την απόφασή του να ενταχθεί στο δυναμικό των «Κελτών» για συμβόλαιο μέχρι και την επόμενη σεζόν, αφού οι πρώην πρωταθλητές δεν έχουν υψηλούς στόχους για τη φετινή χρονιά. Ωστόσο, στη Βοστώνη, μετά τον τραυματισμό του βασικού σέντερ, Τζάρεντ Σάλιντζερ, θα έχει καλύτερες προοπτικές ο ΜακΓκι να κερδίσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο rotation του προπονητή Μπραντ Στίβενς.

«Ο Τζαβέιλ είναι ένας ψηλός, αθλητικός παίκτης και δεν έχουμε κάποιο τέτοιο παίκτη στο ρόστερ μας, κάποιο που να παίξει πάνω από τη στεφάνη σε άμυνα και επίθεση. Έχει πληρωθεί πολλά χρήματα στο πρωτάθλημα, είχε κάποιους τραυματισμούς, δεν έχει ανταποκριθεί σύμφωνα με τις υψηλές προσδοκίες και ελπίζουμε πως θα μπορέσει να το κάνει κάτω από τις οδηγίες του Μπραντ Στίβενς. Νομίζω πως είναι σε ένα καλή κατάσταση συναισθηματικά και ψυχικά και θέλει να φέρει την καριέρα του στο σωστό μονοπάτι», δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ των Σέλτικς, Ντάνι Έιντζ, επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία.

Ο ΜακΓκι μάλιστα ως μέλος των Ντένβερ Νάγκετς, το 2012 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο 44 εκατ. δολαρίων, όμως δεν κατάφερε να δικαιώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας του. Ο παράξενος χαρακτήρας του. αλλά και οι πολλοί τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαν σαν αποτέλεσμα να λάβει μέρος σε μόλις 22 ματς των «Σβώλων» από τη σεζόν 2013-14 και να δοθεί με ανταλλαγή στους Σίξερς. Ωστόσο, η ομάδα από τη Φιλαδέλφεια δεν είχε στα μελλοντικά της πλάνα τον ΜακΓκι και αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ύστερα από έξι παιχνίδια, παρότι ο ΜακΓκι δεσμευόταν με συμβόλαιο μέχρι το 2016.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x