Ελλάδα

Στόχος ο Ιτούδης για Εθνική, αλλά…

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι στόχος της ΕΟΚ για τον πάγκο της Εθνικής, αναμένεται να υπάρξει επαφή, αλλά πολύ δύσκολα θα είναι αυτός ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής.

Πρόθεση της ΕΟΚ είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής να είναι Έλληνας και η καλύτερη δυνατή επιλογή. Μοιραία στο μυαλό όλων έρχεται ο Δημήτρης Ιτούδης, που οδήγησε την ΤΣΣΚΑ στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο 46χρονος προπονητής είναι πράγματι στόχος για τη διοίκηση της ομοσπονδίας και πιθανότατα στο διάστημα της παραμονής του στην Αθήνα (για τα φιλικά της ΤΣΣΚΑ με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό) θα υπάρξει σχετική επαφή.

Θεωρείται, ωστόσο, πολύ δύσκολο να είναι εκείνος ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής. Κι αυτό γιατί οι υποχρεώσεις του με την ΤΣΣΚΑ δεν το επιτρέπουν και ο άνθρωπος που θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής δεν θα έχει ορίζοντα μόνο το Ευρωμπάσκετ του 2017, αλλά και τη νέα εποχή που περιλαμβάνει μεσούσης της περιόδου προκριματικά για Ευρωμπάσκετ ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Γίνεται αντιληπτό πως προπονητές που εργάζονται σε συλλόγους του βεληνεκούς της ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δύσκολο να εργαστούν παράλληλα σε εθνικό πάγκο με το νέο καθεστώς της FIBA.

Πάντως ένα ραντεβού μεταξύ της διοίκησης της ΕΟΚ και του Δημήτρη Ιτούδη δεν θα βλάψει κανέναν. Μπορεί, για παράδειγμα, να στρωθεί το έδαφος για μια μελλοντική συνεργασία και να ανοίξει μια πόρτα.

Όσο για το νέο ομοσπονδιακό προπονητή. Η απόφαση δεν είναι ανάγκη να ληφθεί άμεσα. Ίσως, δε, μια μικρή καθυστέρηση να αυξήσει τις επιλογές της ΕΟΚ, καθώς μπορεί να προκύψουν στην αγορά προπονητές που έχουν τα στοιχεία που την καλύπτουν. Η δοκιμασμένη λύση του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν μπορεί να διαγραφεί από κανέναν, αλλά στην παρούσα φάση φαίνεται πως δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x