Ελλάδα

«Στόχος το Final Four με τον Παναθηναϊκό»

Να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό Superfoods επιθυμούν οι Μάικ Τζέιμς, Κρις Σίνγκλετον, Ντεμέτρις Νίκολς και Πατ Καλάθης, όπως δήλωσαν σε συνέντευξή τους.

Πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού Superfoods είναι η ομάδα να βρεθεί στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, το Μάιο, κι έπειτα να διεκδικήσει την κορυφή, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν ο Μάικ Τζέιμς, ο Κρις Σίνγκλετον, ο Ντεμέτρις Νίκολς και ο Πατ Καλάθης στην εφημερίδα «Πράσινη».

Οι τέσσερις παίκτες του «τριφυλλιού» αναφέρθηκαν, επίσης, στο καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και τόνισαν πως το κλειδί των «πρασίνων» φέτος θα είναι η άμυνα.

Αναλυτικά όσα είπαν στην «Πράσινη»

Μάικ Τζέιμς: «Μου αρέσει εδώ. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Όλα λειτουργούν επαγγελματικά εδώ κι είναι ωραίο να αγωνίζεσαι σε μια ακόμα μεγαλύτερη ομάδα με σπουδαίες προσδοκίες.

Πιστεύω για κάθε ομάδα που συμμετέχει στη φετινή Ευρωλίγκα, ο στόχος είναι να φτάσει στο Final Four. Αυτός είναι κι ο δικός μας. Εμείς θα πηγαίνουμε παιχνίδι το παιχνίδι , θα εστιάζουμε στον κάθε αντίπαλο και θα δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε.

Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι, παίζουμε καλή άμυνα, αλλά υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε, όπως το παιχνίδι πέντε εναντίον πέντε και πως να εκτελούμε επιθέσεις ειδικών συνθηκών. Πιστεύω θα το βελτιώσουμε άμεσα.

Κάποιες φορές τρέχουμε περισσότερο κι από όσο πρέπει και θα πρέπει να κόβουμε λίγο ταχύτητα. Ωστόσο, με βάση τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα μας, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε καλά. Να είμαστε μια ομάδα που θα τρέχει και θα επιδιώκει εύκολα καλάθια. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού.

Πιστεύω πως έχουμε δέσει. Και για μένα ήταν αρκετά εύκολο, υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί παίκτες, είμαστε αρκετά δεμένοι και περνάμε πολλές ώρες μαζ, πράγμα που φαίνεται και θα φανεί στο παρκέ
».

Κρις Σίνγκλετον: «Έχω προσαρμοστεί. Το ίδιο έκανα και στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Μάλιστα, εκεί νομίζω πιο αργά. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι τα πήγαμε καλύτερα από όσο θα περίμενε ο καθένας. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό είναι πρόβλημα. Προσαρμόζομαι γρήγορα.

Αυτό ήταν που κάναμε και πέρυσι στη Ρωσία. Ήμασταν πιθανόν η καλύτερη αμυντική ομάδα της σεζόν. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να σκοράρουν με κάθε τρόπο, συνεπώς, όποιος έχει τις περισσότερες επιλογές θα κερδίζει.

Ένιωσα πολύ καλά (σ.σ. στο τουρνουά του Διαμαντίδη). Πιστεύω, βέβαια, ότι έχουμε πολλά ακόμα να δώσουμε και να πάρουμε από τους οπαδούς. Ήταν μια τρομερή, φανταστική ατμόσφαιρα και μια μεγάλη βραδιά για τον Παναθηναϊκό. Ο Διαμαντίδης είναι θρύλος και είμαι χαρούμενος που συμμετείχα.

Έχω δέσει με τους συμπαίκτες μου. Εκτός παρκέ είμαστε συνέχεια μαζί, μιλάμε πολύ και μέσα στο παρκέ ο προπονητής κάνει καλή δουλειά και μας έχει δεμένους. Πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω θα έχουμε καλή σεζόν και θα φτάσουμε μακριά. Αυτός είναι ο στόχος μου, να φτάσουμε μέχρι το Final Four κι ακόμη πιο μακριά
».

Ντιμίτρις Νίκολς: «Είμαστε νέα ομάδα. Ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Θέλαμε να δούμε τι κάνουμε καλά και το όχι, σαν σύνολο. Σίγουρα έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα. Ήταν το δεύτερο τουρνουά σε έναν μήνα (σ.σ. Gomelsky Cup), καθώς παίξαμε κι εδώ προς τιμήν του Διαμαντίδη. Ήταν συναρπαστικό να τιμήσουμε αυτό το μύθο και οι οπαδοί έφτιαξαν ανάλογη ατμόσφαιρα.

Έχω συνηθίσει να παίζω τα τελευταία 3-4 χρόνια στις θέσεις “3” και “4”. Το “3” είναι η φυσική μου θέση, αλλά το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζει. Για μένα είναι εύκολη η προσαρμογή. Γενικά, έχουμε δέσει σαν ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε αυτά που θέλει ο προπονητής. Μέχρι τώρα πάμε καλά.

Έπαιξα ως αντίπαλος με την ΤΣΣΚΑ πριν μερικά χρόνια εδώ και ήταν από τα πιο δύσκολα γήπεδα που έχω βρεθεί. Είμαι χαρούμενος που είμαι πια γηπεδούχος εδώ και όχι αντίπαλος. Είναι πάντα δύσκολο να κερδίσει κάποιος εδώ και αυτό οφείλεται πολύ στους οπαδούς μας. Πιστεύω ότι και φέτος θα έχουμε μια καλή χρονιά
».

Πατ Καλάθης: «Νιώθω εξαιρετικά που επέστρεψα. Νιώθω ωραία που είμαι ξανά στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι το δεύτερο σπίτι μου, κι είμαι ξανά μαζί με τον αδερφό μου. Είναι ένα ακόμη όνειρο που βγαίνει αληθινό. Έχουμε πολύ καλούς προπονητές, εξαιρετικούς παίκτες και πολλά παιδιά που είχαν μια πολύ καλή σεζόν πέρυσι.

Είναι ο πρώτος στόχος να φτάσουμε μακριά στην Ευρώπη, αλλά θα είναι μια μεγάλη χρονιά. Θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι το παιχνίδι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά σαν ομάδα, για να γίνουμε καλύτεροι και να έρθουν όλα έτσι όπως θέλουμε.

Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσω την ομάδα. Σε οποιαδήποτε θέση και αν παίζω, ό,τι κι αν κάνω, στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα. Όσο αυτή κερδίζει, είμαι χαρούμενος, ανεξάρτητα από το ρόλο μου
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x