Γενικά

«Πολύ ανταγωνιστική η γυναικεία Α2»

Ο προπονητής Κώστας Μελέτης μίλησε στην κάμερα του καναλιού του γυναικείου μπάσκετ για την ομάδα του Πανιωνίου, της οποίας ηγήθηκε τη φετινή σεζόν στην προσπάθεια της στο πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά, ο κ. Μελέτης μίλησε:

Για το πρωτάθλημα της Α2 τη σεζόν 2014-2015.
«Το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ ανταγωνιστικό, οι ομάδες παρουσιάστηκαν δυνατές στον αγωνιστικό χώρο. Όλα τα κορίτσια κάθε Κυριακή έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό φάνηκε και από τα σκορ που ήρθαν, αλλά και την εξέλιξη που είχαμε μέσα στους αγώνες. Υπήρχαν ομάδες που μέχρι την τελευταία στιγμή διεκδίκησαν πρωτάθλημα και ομάδες που μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόντουσαν ανάμεσα στην κορυφή και την ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτό κάνει από μόνο του ένα πρωτάθλημα ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με το ότι αγωνίστηκαν φέτος πολλές καλές αθλήτριες στην Α2 και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το οποίο ήταν και αρκετά ποιοτικό».

Για τον Πανιώνιο και τη φετινή προσπάθεια στην Α2.
«Ο Πανιώνιος φέτος έκανε μια αρκετά καλή χρονιά, τουλάχιστον σε σχέση με το πλάνο που είχαμε βάλει από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά αφού μέχρι και τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος διεκδικούσαμε ακόμα το πρωτάθλημα.
Παρόλο που η χρονιά βγήκε με αρκετά προβλήματα σε επίπεδο προπονήσεων και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του βασικού μας πλέι μέικερ, η ομάδα κατάφερε να κάνει μια πορεία που ήταν αρκετά αξιόλογη.

Αυτό συνέβη γιατί τα κορίτσια είχαν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο, έκαναν μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια, δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό και καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να σταθούμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας σχεδόν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα».

Για το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα.
«Η ομάδα μου φέτος ήταν πολύ δεμένη, τα παιδιά μεταξύ τους είχαν πολύ καλές σχέσεις, ήταν όλες δεμένες, είτε έπαιζε σαράντα λεπτά η μια, είτε ένα λεπτό η άλλη. Είχαμε τέτοιους χαρακτήρες στην ομάδα που τα παιδιά ήταν ενωμένα.

Βέβαια, σε αυτό το κομμάτι βοήθησε η δική μου παρουσία και των έμπειρων κοριτσιών της ομάδας, της Μαρίας Παναγιωτοπούλου και της Πωλίνας Σταμπούρλου που μαζί με την Αλεξία Μπότσαρη που ήταν τραυματίας , αλλά ήταν σε κάθε δράση της ομάδας κοντά μας, δώσανε αυτό που πρέπει να έχει μια ομάδα που θέλει να έχει κίνητρο, θέλει να πρωταγωνιστήσει και θέλει να διεκδικήσει πράγματα μέσα στο γήπεδο».

Για τον άνθρωπο που στήριξε το γυναικείο τμήμα του Πανιωνίου, τον κ. Ριζόγλου.
«Πίσω από εμάς, υπήρχε ένας άνθρωπος του οποίου ο Πανιώνιος οφείλει την ύπαρξη του γυναικείου τμήματος, ο κύριος Ριζόγλου, ο οποίος υλικά και ηθικά στήριζε την κάθε μας προσπάθεια χωρίς καμία ιδιαίτερη απαίτηση απλά την αξιόλογη παρουσία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα αυτό. Βέβαια όλο αυτό από εδώ και πέρα δεν θα έχει συνέχεια, καθώς ο κύριος Ριζόγλου αποφάσισε να αποχωρήσει λόγω προσωπικών επαγγελματικών υποχρεώσεων που αναγκαστικά τον κρατούν εκτός Ελλάδος.

Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον κύριο Ριζόγλου, καθώς είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε στην ουσία το γυναικείο τμήμα του Πανιωνίου και ο άνθρωπος του οποίου ο Πανιώνιος του χρωστά την ύπαρξη του τμήματος αυτού».

Για το αν έλειψε κάτι από την Α2 φέτος και αν αυτό θα βελτίωνε και την εικόνα του πρωταθλήματος.
«Σε ένα πρωτάθλημα δίχως χρήματα τα πράγματα περπάτησαν καλά. Αυτό το οφείλουμε και στην προσπάθεια των ομάδων να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις υπήρχαν και σε κομμάτια που οφείλονται σε παράγοντες έξω από το γήπεδο, όπως ήταν τοsportshero το οποίο βοήθησε πάρα πολύ σημαντικά στην διάδοση του πρωταθλήματος γιατί κάθε Δευτέρα ή Τρίτη γνωρίζαμε ότι είχαμε εικόνα από κάθε παιχνίδι της κατηγορίας και αυτό εκτός του ότι βοήθησε εμάς τους προπονητές, βοήθησε πάρα πολύ και τα ίδια τα παιδιά να βλέπουν τους αγώνες τους , τα λάθη τους, να καμαρώνουν για τα κατορθώματα τους και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την Α2 γυναικών».

Για την Α1 και το φετινό πρωτάθλημα.
«Ένα ιστορικό σωματείο του ελληνικού αθλητισμού, ο Παναθηναϊκός με σαφώς πολύ χαμηλότερο μπατζετ κατάφερε και όρθωσε ανάστημα απέναντι στο πολύ καλά στημένο με υψηλό μπατζετ ελληνικό. Αυτό για εμένα είναι και η αλήθεια του αθλητισμού και η ομορφιά του μαζί με την αγριότητα που έχει ο αθλητισμός. Αυτό πραγματικά το χάρηκα και εκεί αποδεικνύεται το γεγονός ότι πρέπει οι μεγάλες ομάδες να ασχοληθούν με το γυναικείο μπάσκετ και να υπάρχουν δυνατές και σοβαρές για να μπορούν να δίνουν το κάτι παραπάνω στο άθλημα.
Η κατηγορία για εμένα ξεκίνησε και τελείωσε στο Ελληνικό σαφέστατα. Πρέπει να είμαστε αληθινοί, όλοι γνωρίζαμε από την αρχή ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε και στην πορεία του. Η προσπάθεια, επίσης, του Πρωτέα Βούλας ήταν αξιέπαινη και αν ο Πρωτέας Βούλας λεγόταν Παναθηναϊκός μπορεί να είχε πάρει και το πρωτάθλημα».

Για τις νεαρές αθλήτριες που ξεχωρίζουν και αν έχει "αύριο" το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ αγωνιστικά.
«Έχει αύριο και για εμένα καθετί έχει αύριο αρκεί να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση που πρέπει να υπάρχει είναι η αξιόπιστη δουλειά. Να γίνεται δουλειά σε όλα τα επίπεδα του γυναικείου μπάσκετ. Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην υπόθεση πρωτάθλημα. Υπάρχει από πίσω ένας όγκος κοριτσιών τα οποία δουλεύουν και ονειρεύονται να φτάσουν κάπου και πρέπει να δώσουμε έμφαση και να ρίξουμε φως και σε αυτό.

Αυτό θα μας δώσει το αύριο και αυτό φαίνεται από τα παιδιά που αγωνίστηκαν φέτος και στην Α1 και στην Α2, τα οποία αγωνίζονται μέσα από τα όνειρα τους γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κερδίσουν από αυτή την διαδικασία, το όνειρο τους μόνο να παίξουν σε μια υψηλή κατηγορία, να πολεμήσουν για αυτό. Είναι και αυτό που τους κάνει να παλεύουν γιατί όπως γνωρίζετε δεν υπάρχει και καμιά ιδιαίτερη οικονομική ανταμοιβή για όλο αυτό το οποίο γίνεται στο γυναικείο μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x