NBA

Συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ ο ΛεΜπρόν (video)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πρόσθεσε ακόμη περισσότερη λάμψη στην καριέρα του, καθώς χάρη στους 51 πόντους που πέτυχε στην αναμέτρηση Λέικερς – Χιτ (113 - 97) κατέγραψε μια σειρά από άκρως εντυπωσιακά ρεκόρ.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς πανηγύρισαν σπουδαία νίκη τα ξημερώματα επί των Μαϊάμι Χιτ 113–97, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να είναι ασταμάτητος (51π) και να καταγράφει ορισμένα ιδιαίτερα ρεκόρ τόσο σε επίπεδο ΝΒΑ όσο και ατομικής καριέρας.

Για την ακρίβεια, ο «βασιλιάς» έγινε ο έκτος διαφορετικός αθλητής στην τρέχουσα σεζόν, ο οποίος πετυχαίνει 50 πόντους σε έναν αγώνα της Λίγκας πριν τον Δεκέμβριο, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην συγκεκριμένη κατηγορία στην ιστορία του ΝΒΑ.

Επιπλέον, έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος πετυχαίνει 50 πόντους με τρεις διαφορετικές ομάδες (Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς), με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί σε μια κλειστή λίστα παικτών – θρύλων της Λίγκας, όπως οι Τζαμάλ Κρόφορντ, Μπέρναρντ Κίνγκ, Μόουζες Μαλόουν και Γουίλτ Τσάμπερλέϊν.

Παράλληλα, με την εντυπωσιακή του επίδοση ο σούπερ σταρ των «λιμνανθρώπων» ξεπέρασε τον Άλεν Άιβερσον και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας με τους παίκτες που έχουν καταγράψει περισσότερες φορές +50 πόντους στην καριέρα τους στο ΝΒΑ. Η συγκεκριμένη λίστα αποτελείται από τον Γουίλτ Τσάμπερλέϊν (118 αγώνες), Μάικλ Τζόρνταν (31 αγώνες), Κόμπι Μπράιαντ (25 αγώνες), Έλγκιν Μπέϊλορ (17 αγώνες) και Ρικ Μπάρι (14 αγώνες) και ΛεΜπρόν Τζέιμς (12 αγώνες).

Τέλος, ο ΛεΜπρόν πέτυχε για δεύτερη φορά στην τρέχουσα σεζόν τουλάχιστον 40 πόντους, γεγονός που τον τοποθετεί στην 3η θέση της σχετικής λίστας, τόσο στο χρονικό διάστημα των 16 ετών επαγγελματικής του καριέρας όσο και γενικότερα στην ιστορία του ΝΒΑ.
Ο Κόμπι Μπράιαντ το είχε πραγματοποιήσει οκτώ φορές την σεζόν 2012 – 2013 και πέντε την σεζόν 2011 - 2012 ενώ ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ το είχε πετύχει ακόμη τρεις φορές την περίοδο 1985 – 1986.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι παραπάνω αθλητές πραγματοποίησαν το εν λόγω εγχείρημα φορώντας την φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς.

Δείτε το βίντεο:













Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x