Ελλάδα

Τα δεδομένα για προπονητή της Εθνικής

Η ώρα της ανακοίνωσης για τον προπονητή της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ πλησιάζει. Η υποψηφιότητα Μαρκόπουλου που ανεβαίνει, η «σταθερά» Πρίφτη και η δύσκολη περίπτωση Μπαρτζώκα.

Περίπου δύο μήνες απομένουν για την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει Ευρωμπάσκετ και πολύ σύντομα θα υπάρξει η ανακοίνωση για τον άνθρωπο που θα διαδεχτεί τον Φώτη Κατσικάρη.

Μετά τη λύση της συνεργασίας του Σούλη Μαρκόπουλου με τον ΠΑΟΚ η συγκεκριμένη λύση έχει κερδίσει πόντους. Άλλωστε πρόκειται για έναν προπονητή δεδομένων ικανοτήτων, πολύ πλούσιας εμπειρίας και κοινής αποδοχής. Τα 68 του χρόνια, ίσως και ο ίδιος να βλέπει πλέον την Εθνική σαν τον καταλληλότερο τρόπο να ολοκληρώσει τη μεγάλη καριέρα του. Συν τοις άλλοις, δε, μπορεί να δεσμευτεί να βρίσκεται στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης» και μετά το Ευρωμπάσκετ, μιας και το Νοέμβριο αρχίζουν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Στο «κάδρο» παραμένει πάντα ο Δημήτρης Πρίφτης. Ακόμη κι αν παραμείνει στον Άρη (κάτι αβέβαιο ως αμφίβολο) τη νέα σεζόν, δια στόματος του Νίκου Λάσκαρη έχει γίνει σαφές πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα να του επιτραπεί η παράλληλη ενασχόληση. Επιπροσθέτως έχει το ατού πως γνωρίζει άριστα τους παίκτες αποτελώντας τον πρώτο συνεργάτη του Φώτη Κατσικάρη την περασμένη τριετία, ενώ έχει μακρά εμπειρία από εθνικές ομάδες έχοντας δουλέψει και στο πλευρό του Ηλία Ζούρου (2011, 2012).

Όσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, μοιάζει να είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. Παρότι δύσκολα θα παραμείνει στην Μπαρτσελόνα (αν αποκλειστεί σήμερα από τη Βαλένθια πιθανότατα θα λυθεί η συνεργασία), έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών σημαντικών ομάδων της Ευρώπης χάρη στην Ευρωλίγκα που είχε κατακτήσει με τον Ολυμπιακό και το περσινό του έργο στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Προτεραιότητά του στη φάση αυτή δείχνει να είναι να δουλέψει στο εξωτερικό και οι πιθανότητες να αναλάβει την Εθνική είναι πολύ λιγότερες από τους άλλους δύο προπονητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα της προετοιμασίας και τα φιλικά έχουν κλειστεί εδώ και μήνες (ανάμεσά τους θα γίνει ένα τουρνουά στην Πάτρα στις αρχές Αυγούστου και το «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ στα τέλη του μήνα), ενώ οι επαφές με τους παίκτες, κυρίως του ΝΒΑ αλλά όχι μόνο αυτούς, είναι διαρκείς και η ομοσπονδία δεν περιμένει το νέο προπονητή να «τρέξει» όλα αυτά τα ζητήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x