Ελλάδα

Τα είπε με ομάδες, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ η FIBA

Το σχέδιό της για την αναδιοργάνωση στο καλεντάρι, αλλά και την πιθανότητα δημιουργίας μίας νέας διοργάνωσης που θα αντικαταστήσει την Ευρωλίγκα ανέλυσε σε ομάδες, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος της FIBA.

Επίσκεψη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παρόν και κυρίως του μέλλον του ελληνικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ έγινε από τον πρόεδρο της FIBA World, Οράσιο Μουρατόρε στην Αθήνα.

Ο Αργεντινός ισχυρός άνδρας του παγκοσμίου μπάσκετ, συνοδευόταν από τον επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας και σχεδιασμού της αναδιοργάνωσης των συλλογικών διοργανώσεων, τον Ισπανό παλαίμαχο άσο Χοσέ Μοντέρο, και ανέλυσε σε ομάδες, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ το σχέδιο για την αναδιοργάνωση στο καλεντάρι (με την καθιέρωση προκριματικών μεσούσης της περιόδου από το 2017), αλλά και την πιθανότητα δημιουργίας μίας νέας διοργάνωσης που θα αντικαταστήσει την Ευρωλίγκα.

Οι δύο άντρες δείπνησαν χθες βράδυ με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών Φώτη Κατσικάρη.

Τα σχέδια για τα προκριματικά και τη νέα Ευρωλίγκα αναλύθηκαν σήμερα στους εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ, τον πρόεδρό του Γιώργο Χαλβατζάκη και τον νομικό σύμβουλο Νίκο Κακκαβά, του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού (που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια) και της ΑΕΚ (που έδωσε το «παρών» μέσω του γενικού διευθυντή και αντιπροέδρου, Σταύρου Δουβή). Η FIBA είχε κάνει νωρίτερα συζητήσεις και στην Ισπανία με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ, ενώ θα ακολουθήσουν επαφές και με άλλες ομάδες κι ομοσπονδίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x