Ελλάδα

Τα έκανε όλα ο Ούκιτς στο 1-0 της ΑΕΚ

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ούκιτς, που τσακώθηκε με τον Ελόνου αλλά έκανε και ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους, η ΑΕΚ επικράτησε του μαχητικού Ρεθύμνου στο ΟΑΚΑ 90-78 και έκανε το 1-0.

Μια νίκη από τα ημιτελικά των play offs απέχει η ΑΕΚ. Νικώντας την απραξία δυόμισι εβδομάδων και το μαχητικό Ρέθυμνο η «Ένωση» επικράτησε 90-78 και έκανε το 1-0 στα play offs.

Ο Ρόκο Ούκιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς όχι μόνο είχε ένα μικροεπεισόδιο με τον Τσινέμελου Ελόνου, αλλά έκανε και ρεκόρ καριέρας με 24 πόντους (20 ήταν οι περισσότεροι που πέτυχε με την ΑΕΚ στο ματς με τη Ζολνόκι), 9 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ακολούθησε σε απόδοση ο Δημήτρης Μαυροειδής με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, για την ΑΕΚ που είχε 55 ριμπάουντ (με 14 επιθετικά) κάνοντας φετινό ρεκόρ για την Α1 έναντι 36 του Ρεθύμνου.

Ο Γουόλτερ Λέμον με 20 πόντους ξεχώρισε από τους ηττημένους, που είχαν 7/29 τρίποντα και 17/27 βολές.

Εκτός δωδεκάδας έμεινε, περισσότερο προληπτικά λόγω του προβλήματός του στη μέση, ο Μάικ Ντίξον.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την Πέμπτη στο Ρέθυμνο (17:00) και αν χρειαστεί τρίτο ματς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την επόμενη Κυριακή (17:00).

inner

Το ματς

Παρά την απραξία 17 ημερών, ο ρυθμός δεν έλειψε από την ΑΕΚ στο ξεκίνημα. Ο Ούκιτς ξεκίνησε ζεστός, Μαυροειδής και Μαυροκεφαλίδης «χτυπούσαν» μέσα από το ζωγραφιστό και στο πεντάλεπτο η διαφορά είχε ήδη φτάσει σε διψήφια τιμή (14-4). Το Ρέθυμνο πίεσε περισσότερο οδηγώντας την «Ένωση» σε λάθη και βρίσκοντας επιθετικές λύσεις από τους Αμερικανούς πλησίασε στο καλάθι (16-14). Μιλόσεβιτς και Ελόνου απομάκρυναν και πάλι την ομάδα τους, 27-18, αλλά το τρικ της πίεσης σε όλο το γήπεδο από τον Νίκο Βετούλα μπέρδεψε και δυσκόλεψε τους «κιτρινόμαυρους» και επέτρεψε στους Κρητικούς με κύριο εκφραστή τον Λέμον να περιορίσουν τη ζημιά κλείνοντας το πρώτο μέρος στο -7, 41-34.

inner

Η ΑΕΚ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένη να μη δώσει δικαιώματα. Με τέσσερα σερί καλάθια του Μαυροειδή κι ένα ακόμη του Ούκιτς ξέφυγε με 51-36 και λίγο αργότερα έφτασε στο +16 (62-46). Τάλτον και Γιαννόπουλος με μακρινά σουτ ψαλίδισαν γρήγορα τη διαφορά (62-52) και το Ρέθυμνο χρησιμοποιώντας χαμηλά σχήματα κατόρθωνε να είναι μέσα στο παιχνίδι ακόμη και στις αρχές της τέταρτης περιόδου (70-62), αλλά η αστοχία στις βολές δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν πιο απειλητικοί. Ο Ούκιτς με διαδοχικές βολές και ένα τρίποντο ήταν αυτός που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς για την ομάδα του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Άρνολντ.

Δεκάλεπτα: 19-14, 41-34, 66-54, 90-78.
inner
inner

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x