NBA

Τα ιστορικά ρεκόρ του Κέμπα Γουόλκερ (video)

Ο Κέμπα Γουόλκερ βρέθηκε σε ημιάγρια κατάσταση τα ξημερώματα στην αναμέτρηση Σάρλοτ Χόρνετς – Φιλαδέλφεια 76ερς, πετυχαίνοντας μια σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ.

Το «Spectrum Center» έζησε ιστορικές στιγμές, εξαιτίας του Κέμπα Γουόλκερ, ο οποίος με τους 60 πόντους που πέτυχε τα ξημερώματα, κατέγραψε ορισμένα άκρως εντυπωσιακά ρεκόρ τόσο για τον ίδιον όσον και τους Σάρλοτ Χόρνετς.

Για την ακρίβεια, ο 28χρονος πλέι μέικερ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Χόρνετς, ο οποίος πετυχαίνει 60 πόντους σε ένα παιχνίδι.

Επιπλέον, έγινε ο δεύτερος αθλητής με ύψος 1.85 ή λιγότερο που πετυχαίνει 60 πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ, μετά τον Άλεν Άιβερσον.

Παράλληλα, είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος έχει πετύχει 60 πόντους με αντίπαλο τους Σίξερς, πίσω μόνο από τον θρυλικό Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Ταυτόχρονα, ο Γουόλκερ στην προηγούμενη αναμέτρηση πριν την χτεσινή 60αρα επί των Σίξερς, είχε πετύχει μόλις 7 πόντους με αντίπαλο τους Κλίβελαντ Καβαλίερς (13/11/18), με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο οποίος έχει καταγράψει τους λιγότερους πόντους σε έναν αγώνα, πριν επιτύχει 60 πόντους στο επόμενο ματς.

Τέλος, ο σούπερ σταρ των Χόρνετς έγινε ο πρώτος αθλητής, ο οποίος έχει πετύχει τουλάχιστον 60 πόντους σε εντός έδρας παιχνίδι, όμως η ομάδα του δεν καταφέρνει να πανηγυρίσει την νίκη. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει από τον μοναδικό, Μάικλ Τζόρνταν, στις 16 Ιανουαρίου 1993,όταν είχε πετύχει 64 πόντους με αντίπαλο τους Ορλάντο Μάτζικ.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς ηττήθηκαν 122 – 119 στην παράταση από τους Φιλαδέλφεια 76ερς, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται 110 – 110.

Δείτε τα βίντεο:














Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x