NBA

Τα «όργια» του Λίλαρντ έσωσαν το Πόρτλαντ! (video)

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον ηγέτη τους Ντάμιαν Λίλαρντ, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς επιβλήθηκαν των Γιούτα Τζαζ με 111-104, μπαίνοντας με το δεξί στην νέα σεζόν.

Αγριεμένος ξεκίνησε ο Ντάμιαν Λίλαρντ την φετινή σεζόν, οδηγώντας τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στη νίκη με 111-104 απέναντι στους Γιούτα Τζαζ. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε πως η πρόβλεψη του Στιβ Κερ πως ο «Dame» είναι το φαβορί για να βγει MVP της regular season, δεν αποτελεί απλά ένα όνειρο.

Ο πόιντ γκαρντ του Πόρτλαντ ήταν φανταστικός στο χθεσινό ματς, κάτι που αποτυπώνεται και στην στατιστική του. Ο δαιμόνιος πλεϊμέικερ μέτρησε 39 πόντους (13/20 εντός πεδιάς και 9/9 βολές), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι C.J ΜακΚόλουμ και Άλαν Κραμπ, οι οποίοι σκόραραν 25 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, για τους Μορμόνους προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν οι Τζο Τζόνσον(29 πόντοι με 12/16 σουτ), Ρόντνεϊ Χουντ(26 πόντοι), Τζορτζ Χιλ (19 πόντοι, 6 ασίστ) και Ρούντι Γκομπέρ (12 πόντους,14 ριμπάουντ, 2 κοψίματα). Σημαντικές αποδείχθηκαν οι απουσίες των Γκόρντον Χέιγουορντ και Ντέρικ Φέιβορς.

Όσον αφορά τη διακύμανση το σκορ, η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά αμφίρροπη, αφού τελείωσε 26-26. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μπλέιζερς ανέβασαν την απόδοση τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 8 (54-46).

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα των Τζαζ, οι οποίοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με 77-83, με τον Τζο Τζόνσον να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο παρκέ. Στο τέλος όμως ανέλαβαν δράση για το Πόρτλαντ οι συνήθεις ύποπτοι Ντάμιαν Λίλαρντ και C.J ΜακΚόλουμ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στη νίκη με 111-104.



Επιμέλεια: Νίκος Καρφής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x