Euroleague

Τα… πήρε και ξέσπασε στον Ερυθρό Αστέρα η Φενέρ!

Με κορυφαίο τον Βέσελι (15π.,8 ριμ.), η Φενέρ άφησε στην άκρη την ήττα από τη Ζάλγκιρις, σαρώνοντας 82-56 τον Ερυθρό Αστέρα, που θα αντιμετωπίσει… προβληματισμένος τον Παναθηναϊκό σε δύο μέρες.

Η εντός έδρας ήττα της περασμένης αγωνιστικής από τη Ζαλγκίρις προκάλεσε… μουρμούρα, παρότι ήρθε έπειτα από οκτώ σερί νίκες, σε Τουρκία και Ευρώπη.

Για να ακολουθήσει, όμως, μία αποστομωτική απάντηση!

Η αγριεμένη Φενέρμπαχτσε, λοιπόν, έριξε… ξεγυρισμένη σφαλιάρα στον Ερυθρό Αστέρα (στην επιστροφή του Πέρο Άντιτς στην Κωνσταντινούπολη, που πήρε το δαχτυλίδι του για την κατάκτηση της περσινής Ευρωλίγκας), σαρώνοντας 82-56 τους Σέρβους, που θα υποδεχθούν προβληματισμένοι, αν μη τι άλλο, τον Παναθηναϊκό, σε δύο μέρες.

Σαν σε προπόνηση, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πανηγύρισε για 9η φορά σε 13 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, παραμένοντας, έτσι, στο… κατόπι των πρωτοπόρων. Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα έκανε για τους γηπεδούχους ο Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος, μάλιστα, ήταν στο αρχικό σχήμα, μαζί με τον Σλούκα, με την τουρκική ομάδα να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και με «όπλο» την ασφυκτική άμυνά της, να φτάνει στο 17-11 της πρώτης περιόδου.

Στη δεύτερη, ωστόσο, η Φενέρ, με 6/15 σουτ, δεν είχε καλό ρυθμό, με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας, που ήταν εύστοχος από την περιφέρεια, να προηγηθεί 28-26 στο 16'. Η ομάδα του Ζέλικο, όμως, έβγαλε αντίδραση και με ένα επιμέρους 15-5, έκλεισε, τελικά, το πρώτο ημίχρονο στο +8, 41-33.

Με το ξεκίνημα του τρίτου 10λέπτου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης έστειλε τη διαφορά στο +15 (49-34) και κάπου εκεί, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Παίζοντας καταπληκτική άμυνα, δεν επέτρεψαν ποτέ ξανά στους παίκτες του Αλιμπίγεβιτς να «μπουν» στο παιχνίδι, με τον Ερυθρό Αστέρα, σε αντίθεση με την εξωπραγματική εμφάνιση της Μαδρίτης, να ζορίζεται -και να μη βάζει τα τρίποντα. Έτσι, ήρθε φυσιολογικά αυτό το 82-56, για το 9-4 των Τούρκων και τους Σέρβους να πέφτουν στο 5-8.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 4, Μέλι 10 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μαχμούτογλου, Γουαναμέικερ 13 (2), Σλούκας 2 (5 ριμπάουντ, 8 ασίστ), Νάναλι 12 (1), Γκούντουριτς 6, Βέσελι 15 (8 ριμπάουντ), Γκιουλέρ 4, Κάλινιτς, Ντίξον 3 (1), Ντατόμε 13 (1).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγεβιτς): Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Νταβίντοβατς 1, Λάζιτς, Άντιτς 6, Ντόμπριτς 15 (2), Φελντέιν 6, Γιάνκοβιτς 4, Ρότσεστι 9 (1), Λεσόρ 7 (9 ριμπάουντ), Ένις 3, Γιοβάνοβιτς 2, Μπιέλιτσα.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x