Ελλάδα

Τα συγκινητικά λόγια Κατσικάρη για τον Κροάτη μέντορά του

Ο Φώτης Κατσικάρης οφείλει την καριέρα του στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και μίλησε στα κροατικά ΜΜΕ για τον εκλιπόντα θρύλο του μπάσκετ.

Μέντορά του θεωρεί ο Φώτης Κατσικάρης τον Κρέσιμιρ Τσόσιτς. Λίγο πριν τη μονομαχία της Εθνικής με την Κροατία για το Προολυμπιακό μίλησε στους συμπατριώτες του για την ιδιαίτερη σχέση του με τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή το 1995, μόλις στα 46 του, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

«Οφείλω στον Κρέσιμιρ Τσόσιτς και τον Πίνο Γκρντόβιτς ότι έγινα προπονητής. Μέχρι τότε σκεφτόμουν διαφορετικά. Με έκαναν να δω το μπάσκετ με έναν άλλο τρόπο. Το μπάσκετ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 ήταν περίπου ερασιτεχνικό και εγώ αποφάσισα να πάω να σπουδάσω οικονομικά στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψα για διακοπές στην Ελλάδα, ο Τσόσιτς είχε αναλάβει την ΑΕΚ. Μια μέρα η μητέρα μου είπε πως την πήραν από την ΑΕΚ και με ζήτησαν. Δεν το πίστευα, αλλά ήταν αλήθεια. Ο Κρέσιμιρ Τσόσιτς ήταν αυτός που με έπεισε να μείνω και να παίξω στην ομάδα. Ήταν ο πρώτος που έδωσε σημασία στους παίκτες με δεύτερους ρόλους και μου έδειξε πόσο σημαντικοί είναι για το μπάσκετ οι μικρότερης αξίας παίκτες», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μάλιστα, θυμήθηκε την τελευταία τους επικοινωνία. «Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο όταν ήταν στο νοσοκομείο. Ακουγόταν εξαντλημένος και είχα σοκαριστεί. Δεν έπινε ούτε κάπνιζε, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος ζωής. Μερικές φορές η ζωή δεν είναι δίκαια, αλλά τώρα είναι μάλλον ανάμεσα στους αγγέλους που τον ήθελαν κοντά του», δήλωσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x